2024. október 7., hétfő

A veszprémiek és a spanyolok szemtelenek

KÉZILABDA
Marinko Kelečević, a Ferencváros játékosa a szerb helyett a bosnyák válogatottat választotta. Fotó: szurkolunk.com

A Szerbiai Kézilabda-szövetség főtitkára, Božidar Đurković igen éles kritikát fogalmazott meg a spanyol és magyar kézilabdaklubokkal szemben, ugyanis a spanyol csapatok a kupaküzdelmek miatt nem engedték el játékosaikat az Európai Kézilabda-szövetség által EHF-hétnek elnevezett programokra, az MKB Veszprémben szereplő kézilabdázók pedig a Magyar Kupa négyesdöntője miatt két napos késéssel csatlakoznak a nemzeti együtteshez, így nem április 11-én, hanem 13-án érkeznek majd Belgrádba.

– Olyan hírek jelentek meg a szerbiai lapokban, hogy a szövetség emberei hibáztak, s ezért nem állnak Veselin Vuković nemrég kinevezett szövetségi kapitány rendelkezésére a spanyol klubokban szereplő játékosok, valamint ezért csatlakoznak a kerethez két nappal később a magyar egyesületeket erősítő kézilabdázók. Amint a kapitány keretet hirdetett, mi a meghívókat idejében elküldtük a kluboknak – nyilatkozta Đurković, aki hozzátette, a legtöbb szövetség az EHF-hetet a válogatott edzőtáborozására használ fel, s a spanyolok már három éve – klubkötelezettségekre hivatkozva – nem engedik el a más nemzetiségű kézilabdázókat. Đurković a Sportski žurnalnak, a legnagyobb példányszámú szerbiai sportnapilapnak adott interjújában a veszprémieket és a spanyolokat szemtelennek nevezte, amiért így viszonyulnak az EHF-héthez és a válogatott programjához.

Đurković állítása szerint a meghívókat időben elküldték, Marinko Kelečević, a Ferencváros játékosa azonban a szerb szövetség honlapjáról értesült arról, hogy a neve ott szerepel a tartalékok listáján. A játékos elmondta, hogy nagyon örült a hírnek, hogy a szerb válogatott szövetségi kapitánya gondolt rá, ám januárban két hetet Bosznia-Hercegovina válogatottjával edzőtáborozott. Igaz, hogy még nincs egyetlen egy válogatottbeli szereplése sem a bosnyák válogatott színeiben, de Kalečević hozzátette, ha választania kell a szerb és a bosnyák nemzeti együttes között, akkor ő az utóbbira szavazna, s ezt a döntését, amely végleges válasznak is tekinthető, közölte Vukovićtyal is.