2024. október 7., hétfő

Vajdasági sikerek

ASZTALITENISZ

A hétvégén Belgrádban rendezték meg a 9. STIGA-kupát, amelyen a legjobb szerbiai játékosokon kívül Montenegróból is érkeztek versenyzők.

A serdülő és az ifik mezőnyében is vajdasági sikerek születtek: a serdülő lányoknál a zentai Makszuti Anetta nyert, a fiúknál pedig a törökkanizsai Obilić játékosa, Nagynémedi Valentin állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, aki párosban, Halász Krisztiánnal is első lett. Az ifiknél Nagynémedi klubtársa, Aleksandra Radonjić lett az első, aki párosban is aranyérmes lett, miután a zentai Gyurcsik Alizzal az oldalán valamennyi ellenfelüket legyőzték.

Dobogósok, ifik, fiúk, egyéni: 1. Čekić (Montenegró), 2. Halász (Obilić), 3–4. Fišer (IMT) és Popov (Nagykikinda). Páros: Nagynémedi Valentin/Robert Fišer (Obilić/C. Zvezda), 2. Grbić/Gyuris (Versec), 3–4. Čekić/Janković(Montenegró)és Rogić/Račić (Montenegró).

Lányok, egyéni: 1. Radonjić (Obilić), 2. Gyurcsik (Zenta), 3–4. Fenyvesi (Topolya) és Ratić (Versec). Páros: 1. Gyurcsik/Radonjić (Zenta/Obilić), 2. Makszuti/Ratić (Zenta/Versec), 3–4. Fenyvesi/Truzsinszki (Topolya) és Hajnal/Mészáros (Csóka/Spartacus).

Serdülők, fiúk, egyéni: 1. Nagynémedi (Obilić), 2. Halász (Obilić), 3–4. Đurakić (Prva Petoletka) és Dumnić (Obilić). Páros: 1. Nagyémedi/Halász (Obilić), 2. Dumnić/Kolmušan (Obilić/ Csóka),3–4. Rogić/Račić (Montenegró) és Katić/Mészáros (Kikinda).

Lányok, egyéni: 1. Makszuti (Zenta), 2. Truzsinszki (Topolya), 3–4. Ratić (Versec)és Fenyvesi (Topolya). Páros: 1. Fenyvesi/Truzsinszki (Topolya), 2. Makszuti/Ratić (Zenta/Versec), 3–4. Ágoston/Vejnović (Zenta) és Mendergiš/Vujin (Obilić/Flip).