2024. szeptember 3., kedd
VÍZILABDA – EURÓPAI KUPÁK

Granados oktatott, Di Somma kidőlt

Nagyüzem volt a hétvégén az európai kupaporondon, a férfiaknál és a nőknél egyaránt rendeztek mérkőzéseket. A férfi Bajnokok Ligájában elrajtolt a negyeddöntő, ahol a legjobb nyolc két négyes csoportban küzd a továbbjutást érő első két-két hely megszerzéséért. Az A jelű kvartettben a Novi Beograd nem sok esélyt adott a spliti Jadrannak, Živko Gocić együttese a hat gólig jutó Álvaro Granados irányításával már a félidőben vezetett hattal (8:2), és a folytatásban sem engedte felzárkózni a horvátokat.

A belgrádi együttes valódi erődemonstrációt tartott, főleg ha azt vesszük alapul, hogy a dalmátok keretében nyolc dohai világbajnok szerepelt. A B csoportban az Olimpiakoszt vendégül látó Ferencváros hasonlóan hatékony játékkal rukkolt elő. A zöld-fehérek kiváltképp védekezésben jeleskedtek, a görögök a második félidőben közel tizenhárom percig nem tudtak gólt szerezni. A budapestiek győzelmét ugyanakkor beárnyékolja, hogy olasz világbajnokuk, Edoardo Di Somma hamar, már az első negyed végén vállsérülést szenvedett. A nőknél a csoportkör utolsó előtti fordulójával folytatódott a BL. A Dunaújváros és az UVSE nyert, a Ferencváros és az Eger viszont kikapott. Az már korábban kiderült, hogy a sorozat négyes döntőjében nem lesz magyar résztvevő, a final fourba csak az első helyezettek kerülnek be.

A férfi Eurokupa nyolcaddöntőjében a BVSC az első és a harmadik negyedben nyújtott jobb játékának köszönhetően kettővel verte meg a Crvena zvezdát, ám nem biztos, hogy a belgrádi visszavágón ez az előny elegendő lesz a továbbjutáshoz. A Vasas eggyel kikapott Dubrovnikban a Jugtól, így Slobodan Nikićék bizakodva várhatják a március 23-án esedékes második találkozót. A nőknél a BVSC kikapott a Spandautól, így a budapestiek továbbjutása a csoportkör utolsó fordulójától függ.

Eredmények, BL, férfiak, negyeddöntő, 1. forduló, A csoport: Pro Recco–Marseille 15:8, Novi Beograd–Jadran (S) 15:11. B csoport: Barceloneta–Brescia 12:8, FTC–Olimpiakosz 11:9. Nők, 5. forduló, A csoport: Roma–Orizzonte 11:10, Terrassa–Sant Andreu 6:11. Az állás: Sant Andreu 14, Terrassa 9, Roma 4, Orizzonte 3 pont. B csoport: Alimosz–Sabadell 8:13, Dunaújváros–Mulhouse 13:11. Az állás: Sabadell 15, Alimosz 6, Mulhouse 5, Dunaújváros 4 pont. C csoport: Ethnikosz–Eger 14:11, FTC–Mataro 8:13. Az állás: Mataro 15, Ethnikosz 7, FTC 6, Eger 2 pont. D csoport: Vouliagmeni–Olimpiakosz 9:14, Mediterrani–UVSE 12:18. Az állás: Olimpiakosz 15, Vouliagmeni 9, UVSE 6, Mediterrani 0 pont.

Eurokupa, férfiak, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: Jug–Vasas 12:11, BVSC–Crvena zvezda 13:11, Spandau–Ortigia 8:8, Sabadell–Tourcoing 18:11, Panioniosz–Steaua 12:11, Primorje–Dinamo (T) 8:7, Savona–Jadran (HN) 16:10, Barcelona–Vouliagmeni 13:17. Nők, 5. forduló, A csoport: Padova–Lille 14:4, ZV de Zaan–Glifada 14:10. Az állás: Padova 12, ZV de Zaan és Lille 9, Glifada 0 pont. B csoport: Spandau–BVSC 15:14, Nancy–Trieste 8:19. Az állás: Trieste 15, Spandau 9, BVSC 6, Nancy 0 pont.

 

Nyitókép: Egyelőre nem tudni, Edoardo Di Somma (labdával) mennyit kényszerül kihagyni (Fotó: MTI)