2024. szeptember 3., kedd
VÍZILABDA

Egyoldalú rangadó

A Novi Beograd sikerrel vette a Szuperliga felsőházi rangadóját, a Crvena zvezda sem tudott komoly akadályt gördíteni Živko Gocić együttese elé. A piros-fehérek a harmadik negyed közepéig egész jól tartották magukat, Nikola Jakšić és Đorđe Vučinić azonban megrázta magát, ketten négy gólt lőttek néhány perc alatt, így az utolsó negyedre egyoldalú mérkőzéssé silányult a rangadónak ígérkező találkozó. Az újbelgrádiak soraiban ezúttal is Álvaro Granados parádézott, aki négy gólt dobott. A regionális A liga rájátszásában a Vojvodina fontos lépést tett az ötödik hely megszerzéséért. A székvárosiak pénteken közvetlen riválisuk, a Medveščak felett arattak kétgólos győzelmet – ráadásul Zágrábban –, vasárnap este pedig a minitabella sereghajtója, a Zadar medencéjében vendégszerepeltek.

Eredmények, Szuperliga, felsőház, 3. forduló: Crvena zvezda–Novi Beograd 12:17. Az élcsoport: Novi Beograd 21, Crvena zvezda 17, Radnički 10 pont stb. Regionális A liga, rájátszás, az 5–7. helyért: Medveščak–Vojvodina 13:15. Az állás: Vojvodina 9, Medveščak 6, Zadar 0 pont. I. A liga, 11. forduló: Zemun–Sava 16:9, Mladost–ŽAK 20:13. Az élcsoport: Zemun 31, Becse 26, Beograd 22 pont stb. I. B liga, 2. forduló, alsóház: Valjevo–Taurunum 11:15, Rasina–Vračar 21:5. Az élcsoport: Taurunum 15, Rasina és Vračar 12 pont stb.

A magyar női bajnokságban a Ferencváros és a Dunaújváros rangadóhoz méltó ütközetet vívott egymással. A fővárosi alakulat hatalmas lendülettel kezdte a találkozót, néhány perc elteltével már hárommal vezetett. Az újvárosiak a kezdeti nehézségeket követően az első játékrész utolsó percében érkeztek meg a medencébe, Dobi Dorina két találata révén rögtön egygólosra faragták a hátrányukat. A második negyedben még őrizte előnyét a Fradi, a harmadik viszont újvárosi egalizálással indult. Vad Lajos öröme azonban nem tartott sokáig, Kurucz-Gurisatti Gréta két, Vályi Vanda pedig egy találattal köszönt be, így plusz hárommal lódult neki a záróetapnak a budapesti alakulat. Kollégájához hasonlóan Gerendás György sem ülhetett nyugodtan a padon, csapata teljesen megtorpant az utolsó negyedben, előnye egygólosra apadt. Garda Krisztináék többször is támadhattak az egyenlítésért, ám Neszmély Boglárka és a védelem bravúrjainak – no meg a szaporodó újvárosi hibának – köszönhetően ez már nem jött nekik össze a lefújásig. A BVSC hozta a Győr elleni kötelezőt, így a DFVE visszacsúszott a negyedik helyre a táblázaton.

Eredmények, magyar bajnokság, nők, 13. forduló: Tatabánya–Eger 5:14, BVSC–Győr 20:9, Szeged–UVSE 6:18, III. Kerület–Szentes 10:8, FTC–Dunaújváros 9:8. Az élcsoport: FTC 33, UVSE 30, BVSC 24, Dunaújváros és Eger 21 pont stb. Férfiak, 2. forduló, felsőház: Kaposvár–Vasas 14:23, Szolnok–Szeged 11:10, BVSC–FTC 7:16, OSC–Honvéd 11:10. Az élcsoport: FTC 27, BVSC 21, Vasas 19, Szolnok 15 pont stb. Alsóház: UVSE–Miskolc 10:9, Szentes–KSI 15:9, Pécs–Eger 7:8. Az élcsoport: UVSE 18, Szentes 13, Miskolc 12, Eger 10 pont stb.