2024. augusztus 7., szerda
PÁRIZS 2024 – VÍZILABDA

Szerbia elődöntős! – VIDEÓ

A szerb férfiválogatott 12:11-re legyőzte Görögországot a férfitorna negyeddöntőjében, így Rio és Tokió után biztosan éremért küzdhet Párizsban is! Az előző találkozókhoz képest Uroš Stevanović tanítványainak védekezése alaposan feljavult, végre a kapusteljesítményre sem lehetett panasz. Dušan Mandić vezérletével a válogatott a nagyszünetig vezetett, a görögök azt követően vették át az irányítást, és kerültek állandó, egygólos előnybe.

Szerbia tartotta a lépést, fordítani azonban nem tudott. Az utolsó nyolc percnek 9:8-as görög vezetésnél veselkedtek neki a csapatok, Szerbia kétszer egyenlített, majd 2:30-cal a vége előtt a vezetést is átvette. A rivális az utolsó támadásával egyenlített, ám a csapatkapitány, Nikola Jakšić 3 másodperccel a vége előtt „továbblőtte” a fiúkat az elődöntőbe! Mandićék az ausztrál–amerikai párharc továbbjutójával találkoznak a legjobb négy között.

A negyeddöntő első mérkőzésén Horvátország esélyt sem adott az olimpia előtt az aranyesélyesnek kikiáltott Spanyolországnak, Ivica Tucakék a félidőben 6:3-ra, az utolsó játékrész előtt pedig már 8:5-re vezettek, a záróetapban könnyedén őrizték meg előnyüket. A horvátok a ma esti utolsó meccs, az olasz–magyar összecsapás győztesével játszanak a pénteki elődöntőben.

Nyitókép: A mindent eldöntő gól szerzője, Nikola Jakšić (Fotó: Beta/AP)