2024. július 29., hétfő

Az ifi lányok bravúros bronzérme

Szerbia ifjúsági (Ágoston Tamara, Aleksandra Savić, Ivana Vejnović) és serdülőlány-válogatottja (Surján Szabina, Izabela Lupulescu) is harmadik lett a Szombathelyen zajló magyar korosztályos nemzetközi bajnokságon.

A serdülők első kiemeltek voltak a csoportjukban, az ifiket viszont az utolsó, harmadik helyre rangsorolták, de remek teljesítménnyel (Ágoston legyőzte az európai ranglista 15. helyezettjét, a lengyel Bajort, Szerbia–Spanyolország 3:1, Lengyelország–Szerbia 0:3) csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe, ahol óriási küzdelemben 3:2-re nyertek Csehország ellen (mindenki egy-egy győzelemmel járult hozzá a sikerhez). A döntőbe jutásért Szerbia 3:1-re veszített a későbbi győztes Románia ellen (Savić–Ciobanu 3:2), amely a döntőben Hongkongot győzte le. Az ifiknél rendkívül erős mezőny gyűlt össze Szombathelyen, hiszen a románok, a németek, a hongkongiak, a tajvaniak, a lengyelek és a thaiföldiek is a legjobbjaikkal képviseltették magukat.

A serdülők a negyeddöntőben 3:0-ra nyertek Svédország ellen, míg az elődöntőben hiába vezettek 2:1-re az oroszok ellen, az ellenfél fordított, s 3:2-es győzelmet jegyzett (Lupulescu–Tajlakova 3:1, Surján–Serbatik 0:3, Lupulescu/Surján–Tajlakova/Serbatik 3:1, Lupulescu–Serbatik 2:3, Surján–Tajlakova 1:3).

CSÓKA. – A női Szuperliga 5. fordulójának mérkőzésén: Csóka–Versec 4:1 (Bečejski–Dani 3:0, Halász–Radak 2:3, Kormányos–Jokić 3:2, Bečejski–Radak 3:1, Kormányos–Pejčić 3:0).