2024. július 29., hétfő

Őszi bajnok a bácsföldvári Vojvodina

Befejeződött az őszi idény a tartományi bajnokságokban. Férfimezőnyben az I. Vajdasági Ligában az őszi bajnoki címet veretlenül a bácsföldvári Vojvodina csapata szerezte meg, második a torontálvásárhelyi Spartacus lett, a Kanizsa csapata a harmadik helyen végzett.

A sorrend: 1. Vojvodina 18, 2. Spartacus 16, 3. Kanizsa 12, 4. Partizan (Sid) 10, 5. Srem spin (Sremska Mitrovica) 10, 6. Radnički (Újvidék) 8, 7. Mladost (Újpázova) 6, 8. Čarda kod Braše (Begecs) 6, 9. Odžaci 2, 10. Vojvodina 2011 (Újvidék) 2 pont.

Női mezőnyben a Vajdasági Liga nyugati csoportjának őszi bajnoka a Novi Sad II. csapata lett, a Kanizsa csapata a második helyen végzett, harmadik az újvidéki Egység.

A sorrend: 1. Novi Sad II. 12 pont, 2. Kanizsa 12, 3. Egység (Újvidék) 12, 4. Palánka 8, 5. Óbecse 6, 6. Dunacséb 3 (–1), 7. Topolya III. 2, 8. Spartacus (Szabadka) 0 pont.

A magyarkanizsai Kanizsa Asztaliteniszklubban nemrégiben új vezetőséget választottak. A klub elnöke dr. Bimbó Mihály lett, a héttagú igazgatóbizottság tagjai az elnökön kívül: Szaghmaiszter Antal titkár, Szarvas Klaudia, Hódi Attila, Barlog Kornél, Fejős István és Aleksandar Ivanović. A fegyelmi bizottság tagjai Bosznai László, Branko Mrzić és László Rudolf.

– Az új vezetőség meghatározta a klub terveit és célkitűzéseit a bajnokságban. A női csapat célja a magasabb ligába való jutás, amire reális esély van, mivel az őszi bajnok Novi Sad II. mögött azonos pontszámmal végeztünk a második helyen. A férficsapat terve, ha lehetőség adódik, szintén a magasabb ligába való jutás vagy valamelyik dobogós helyezés megszerzése. Az utánpótlás korosztályokban az újoncoknál és a serdülőknél célunk a minél eredményesebb szereplés az országos és a tartományi bajnokságokon. A klubban Sordje Roland edző vezetésével eredményesen működik az asztalitenisz-iskola harminc gyerek részvételével. Az edzéseket kedden, szerdán és pénteken tartjuk a klub helyiségeiben. A klub tervei között szerepel még a községi asztalitenisz-szövetség és a községi liga megalakítása, valamint edzők és játékvezetők kiképzése. Ami a beruházásokat illeti, terveink között szerepel a terem fűtésének a befejezése – mondta Szaghmaiszter Antal, a kanizsai klub titkára.