2024. július 29., hétfő

Pénzdíjas TOP 16 a válogatottak részvételével

Szombaton és vasárnap Szabadkán az asztalitenisz-központban (sétaerdei sportcsarnok) rendezik meg a TOP 16 versenyt, melyen az ország 16 legjobb felnőtt játékosa vesz részt. A férfiaknál nincs hiányzó, hiszen Pető Zsolt, Marko Jevtović és Bojan Milošević is asztalhoz áll, míg a nőknél Fehér Gabriella és Molnár Mónika távollétében Erdélyi Annamária számít a torna főesélyesének.

A TOP 16 ezúttal is pénzdíjas: a férfi- és a női verseny első helyezettjei 30 000 dinárral gazdagodnak, a második helyezetteknek 20 000, a harmadikoknak 10 000, a negyedikeknek pedig 5000 dinár jár, míg a negyeddöntőben búcsúzó (5–8.) versenyzők 3000 dinárt kapnak. A 16 versenyzőt a szövetségi kapitányok 4 csoportba sorolják, és a csoport első és második helyezettjei jutnak az egyenes kieséses szakaszba. A torna szombaton 11 órakor kezdődik, s vasárnap délelőtt folytatódik.

A TOP 16 résztvevői, férfiak: Marko Jevtović, Nagy Némedi Valentin, Đorđe Borčić, Radovan Žunjanin, Pető Zsolt, Stefan Kostadinović, Marko Petkov, Boris Mihailović, Gordić Uroš, Lorencio Lupulescu, Dragan Subotić, Miloš Milenković, Pető Zoltán, Bojan Crepulja, Vladimir Radonjić, Halász Krisztián.

Nők: Erdélyi Annamária, Aleksandra Savić, Gyurcsik Alíz, Fenyvesi Anna Zsófia, Makszuti Anetta, Truzsinszki Viktória, Tijana Jokić, Andrea Todorović, Ivana Vejnović, Jasmina Vujin, Marija Galonja, Aleksandra Radonjić, Suzana Mendergiš, Dragana Vignjević, Anđelija Ratić, Halász Ella.