2024. július 29., hétfő
VB, PÁRIZS

Csak egy páros maradt

Marko Jevtović és Pethő Zsolt a férfi páros 2. fordulójában érdekelt a párizsi asztalitenisz vb-n, s ők lettek Szerbia utolsó képviselői, egyesben és a másik két párosban ugyanis már mindenki kiesett. Petőék a rajton a lengyel Florast és Gorakot győzték le 4:1-re, a 2. fordulóban pedig a tajvani Cseng, Csuang párossal mérkőznek. A két magyar férfipáros közül kiesett Kosiba és Lakatos, akiket a hongkongi Jiang és Leung győzött le 4:0-ra, míg Jakab és Zwickl meccse a svéd Gerell és Lundquist ellen még hátra van.

A hírügynökségek ezt a fotót is továbbították: a spanyol Marc Duran bűvöli a labdát az osztrák Gárdos Róbert ellen  (Fotó: Beta/AP)

A hírügynökségek ezt a fotót is továbbították: a spanyol Marc Duran bűvöli a labdát az osztrák Gárdos Róbert ellen (Fotó: Beta/AP)

Lovas Petra bejutott a 2. fordulóba, a francia Lennont 4:0-ra győzte le, amit a magyar lányok vereségsorozata követett, hisz mind a négyes ázsiaitól kaptak ki a 2. körben. Pergelt a koreai Jang győzte le 4:2-re, Madarász a japán Hiranotól veszített 4:0-ra, Tóthot a kínai Li, Lovast pedig annak honfitársa, Liu győzte le egyformán 4:0-ra.

A férfi fő tábla 1. fordulójában Pattantyús 4:2-re nyert a thai Huang ellen, Zwicklt a görög Kreanga 4:0-ra, Kosibát a szintén görög Jonisz 4:2-re verte. Pattantyús a 2. fordulóban a ranglistán 16. szingapúri Gaóval mérkőzik. Szerbiának már nincs képviselője, hisz Jevtovićot a portugál Monteiro 4:3-ra, Pethőt pedig a szlovén Tokić 4:1-re múlta felül.

Vegyespárosban a 3. fordulóban esett ki a Kosiba, Madarász duó, akiket az első kiemelt kínai Vang, Rao kettős győzött le fölényes 4:0-ra.

Női párosban Erdélyi Annamária és Molnár Mónika 4:1-re kapott ki a rajton a romániai Postoaca, Szőcs kettőstől, míg a két magyar egység nyerni tudott. Póta és Tóth a görög Krisztoforakit és Papadakit győzte le 4:0-ra, Lovas és Pergel pedig egy játszmát engedélyezett az angol Parkernak és Sibleynek. Pótáék a 2. körben a luxemburgi Gondringer, Ni, Lovasék pedig a kínai Ding, Liu párossal mérkőznek.