2024. július 29., hétfő
VB, PÁRIZS

Se szerb, se magyar

A szerbiai és a magyar asztaliteniszezők számára véget ért a párizsi vb. A Marko Jevtović és Pető Zsolt alkotta férfi páros 2. fordulóban a tajvani Cseng, Csuang párossal mérkőzött és 4:0-s vereséget szenvedett. Előzőleg Jakab és Zwickl a svéd Gerell és Lundquist képezte párostól veszített. A férfi fő tábla 2. fordulójában Pattantyús 4:3-re veszített a szingapúri Gaotól. Női párosban a Póta és Tóth kettős a 2. körben a luxemburgi Gonderinger, Ni párost verték 4:1-re, de a nyolcaddöntőben 4:3-ra kikaptak a japán Fudzsi, Vakamija duótól, Lovas és Pergel pedig előzőleg a 2. fordulóban 4:0-ra veszített a kínai Ding, Liu párostól.

Első ligás a Temerin!

A II. Liga északi csoportjának győztese, a Temerin férficsapata (Fehér Roland, Nagyidai Zoltán, Mellik Viktor, Orosz András) nyerte meg a Pancsován megrendezett kétnapos selejtezőtornát, így a Pető Imre vezette együttes ősztől az I. ligában szerepelhet. A temeriniek, csakúgy, mint a vendéglátó pancsovai és a Mala Krsna-i Budućnost, egy mérkőzést veszítettek el a nyolccsapatos tornán, s végül az egymás közötti eredménynek köszönhetően szerezték meg az első helyet. A Pancsova (Mlekov József, Nemanja Marić, Dušan Kušić, Dario Ardeljan, Slobodan Stanojević) lett a második, így jövőre ők is egy osztállyal feljebb indulhatnak. A Topolya együttese (Námesztovszki Zsolt, Juhász Antal, Faggyas László, Bojan Stojanović) három győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen végzett.

A nőknél a Zenta II. együttesének (Szórád Henrietta, Veréb Xénia, Tatjana Janković) nem sikerült megszereznie a feljutást érő első vagy második helyet, miután a Zmajevótól (Miona Jović, Sandra és Jovana Knežević, Milana Žigić) és a Novi Beogradtól is 4:2-re kaptak ki.