2024. július 29., hétfő

Csapatban ezüst-, párosban bronzérem

Szerbia leányifjúsági válogatottja (Fenyvesi Anna Zsófia, Makszuti Anetta, Truzsinszki Viktória) egy ezüst- és egy bronzéremmel fejezte be Szlovákia nyílt nemzetközi bajnokságát – amelyet Szencen rendeztek meg –, miután a csapatverseny során a döntőben óriási csatában, 3:2-re (Batra–Fenyvesi 3:2, Mukherjee–Makszuti 3:1, Tennison–Truzsinszki 1:3, Batra–Makszuti 0:3, Mukherjee–Fenyvesi 3:2) veszítettek India ellen.

A szerbiai aranyéremhez nagyon kevés hiányzott, amit az is bizonyít, hogy az utolsó mérkőzésen Fenyvesi 16:14-re veszítette el a döntő játszmát, s előtte volt mérkőzéslabdája is. Szerbia a negyeddöntőben Szlovákia A válogatottját győzte le 3:0-ra, az elődöntőben pedig Olaszország ellen bizonyult jobbnak 3:1 arányban. Párosban a Fenyvesi Anna Zsófia/Truzsinszki Viktória kettős az elődöntőig jutott, ahol a francia Chasselin/Zarif duótól kapott ki 3:2-re (döntő szett 11:9). Makszuti és a lengyel Knyszewska a negyeddöntőben 3:2-re kapott ki a későbbi győztes, indiai Batra/Mukherjee kettőstől.

Egyéniben Makszuti és Truzsinszki is negyeddöntős volt: előbbi a cseh Stefcovától kapott ki 4:0-ra (három szett 11:9 volt), az utóbbi pedig a francia Pfefer ellen veszített ugyanilyen arányban.