2024. július 29., hétfő
KÉZILABDA

Szerbia–Magyarország a vb-részvételért

Szerbia–Magyarország mérkőzést rendeznek majd a jövő évi világbajnokság júniusi selejtezőjében. A magyar szövetség honlapja szerint a lengyelországi Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján tartott sorsolásán kiderült, hogy az első mérkőzést Szerbiában rendezik június 7. és 9., a visszavágót pedig Magyarországon 14. és 16. között. A magyarok a 12., a szerbek a 15. helyen zártak az Eb-n. A 2017 januárjában esedékes vb-nek Franciaország ad otthont. A világbajnokság biztos európai résztvevője a rendező Franciaország, valamint az Európa-bajnokság első három helyezettje.

Mint ismeretes, Szerbia és Magyarország januárban kétszer is összemérte erejét: Zentán és Kecskeméten is felkészülési mérkőzést játszott a két együttes. A Tisza-parti városban Szerbia két góllal nyert, míg Magyarországon döntetlennel ért véget a találkozó.

A vb európai selejtezőjének párosítása: Szerbia–Magyarország, Svédország–Bosznia-Hercegovina, Csehország–Macedónia, Lengyelország–Hollandia, Oroszország–Montenegró, Izland–Portugália, Szlovénia–Norvégia, Fehéroroszország–Lettország, Dánia–Ausztria.