2024. július 29., hétfő
KÉZILABDA

Barcelonában a Szeged

A Szeged a Barcelonához, az FTC a Larvikhoz látogat, míg a Veszprém a Zagrebet fogadja a Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában. A férfi-BL-ben a Szegedre, amely jelenleg jobb gólkülönbségének köszönhetően az előkelő második helyen áll, az előtte két ponttal vezető Barcelona otthonában nehéz feladat vár. A két együttes október 4-i, Tisza-parti találkozóját a katalán együttes nyerte 30:28-ra, és most is esélyesnek számít. Ám ha a Szeged csodával határos módon győzni tudna a vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzésen, még a csoportelsőséget is kiharcolhatja.

Az előző idényben döntős Veszprém pillanatnyilag harmadik a csoportjában – hátránya egyetlen pont a Flensburggal és a PSG-vel szemben –, de minden bizonnyal igyekszik előrébb kerülni, már csak azért is, mert ezzel elkerülhetné a nyolcaddöntőt. A horvát bajnokkal különösen jó sportbaráti kapcsolatban lévő veszprémiektől a papírforma szerint elvárható a két pont begyűjtése vasárnap 15 órától, hiszen ez még idegenben is sikerült nekik, október 3-án, amikor nagyszerű hajrával 21:20-ra nyertek Zágrábban.

A női BL-ben az FTC az orosz Rosztov Don mögötti második hely megtartására törekszik, és a Larvikhoz látogat, amely csak két pontra van tőle. Elek Gábor vezetőedző együttese január 16-án 30:27-re verte norvég riválisát. A Larvik célja, hogy az egymás elleni összevetésben jobb legyen a Ferencvárosnál. A találkozó szombaton 19 órakor kezdődik.