2024. július 30., kedd

Jövőre ugyanitt!

Szegedi sikerrel ért véget a 4. Kanizsa-kupa

Vasárnap Magyarkanizsán több százan, ha nem ezren, látogattak el a sportcsarnokba, hogy megnézzék a 4. Kanizsa-kupa döntőjét, amelyeken neves csaptokban csupa világsztárok csaptak össze. Este 19 órától igazi kupadöntőhöz méltó mérkőzést játszott egymással a szegedi MOL-Pick Szeged és a szkopjei Vardar csapata. Az esélyesebbnek vélt Pick nagy lendülettel kezdett és már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést. Dübörögtek is a szurkolók, akik dudával, dobbal felszerelkezve vették be a nézőteret rendhagyó kék-fehér mintás öltözékükben. Nehéz is lehetett a Vardarnak felvennie a kesztyűt egy ilyen szurkológárdával rendelkező csapat ellen, aki nem is hagyta cserben rajongótáborát, gyors kontratámadásainak és heves játékának köszönhetően a 17. percben már 7 góllal vezetett. Ekkor volt az állás 14:6 a szegediek javára. Azután összeszedte magát a Vardar, és a szegedi Bombač kiállítását kihasználva feljött egészen 16:14-re.

A második félidő már jóval szorosabb volt. A 35. percben Källman kapott egy kétperces kispad-látogatást, ezt az előnyt kihasználva pedig egyenlíteni tudott Vardar, majd nem sokkal később át is vette a vezetést. Ezután nagy harc következett, és a gólok is megritkultak. Amikor a Pick megszerezte a vezetést, a Vardar egyenlített és fordítva. A gólok számával viszont fordítottan arányosan szaporodtak meg a kiállítások, a szabálytalanságok. Az utolsó percek csatározásai alatt nagyon szükség volt a szegediek kapusának bravúros védéseire is, akinek köszönhetően nem tudott egyenlíteni a Vardar az utolsó másodpercekben. A meccs végül, nagy küzdelem árán, szegedi győzelemmel zárult.

A döntő jegyzőkönyve:

MOL-Pick Szeged–Vardar 31:30 (17:14)

MOL-Pick Szeged: Sierra (4 védés), Vizsomirszkij (9 védés), Mingedia, Vadkerti, Källman 6, Fekete, Zubai 2, Ilyés7, Balogh 7, Blažević 1, Prodanović 3, Bombač, Parrondo 3, Vranješ, Ancsin 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Vardar: Milić (4 védés), Sztoilov 1, Brumen 1, Pribak 3, Toskić, Marković 1, Karačić 8, Dusebajev 2, Abutović, Lazarov 1, Terzić, Rasztvorcev, Angelov, Dibirov 7, Gorbok 6, Csipurin, Jovcsevszki. Vezetőedző: Raul Gonzalez.

A záróceremóniáján kiosztották a serlegeket és az egyéb érdemeket. A torna legjobb kapusának Sterbik Árpádot (Vardar) választották meg, a gólkirály Mihajlo Radaković (Partizan) lett 21 találattal, a legjobb játékosnak kijáró díjat pedig Staš Skube (Gorenje) érdemelte ki. Dukai Ferenc, a torna szervezője megköszönte mindenkinek a segítséget, majd hozzátette, hogy jövőre is ugyanitt találkozunk!

– Nagyon sikeres s tornán vagyunk túl, amely még a Szent István-ünnepségbe is beleesett. Kicsit félünk a jövő évtől, mert igen magasra tettük a lécet, s ezt túlszárnyalni már nem lesz könnyű. Mindez nagy tekintélyt harcolt ki Magyarkanizsának, ahol további óriási lehetőséget látok a sportturizmus terén, de itt kell megköszönnöm az önkormányzat segítségét, mert minden szerénység nélkül állíthatom, hogy a város nélkül nem lettünk volna képesek minderre – nyilatkozta Dukai Ferenc.