2024. szeptember 2., hétfő

Železnikben is ellenállt a Partizan

A regionális ABA-ligában a hajrához érkeztek a csapatok, a 24. forduló (26-ból) hétfő este három meccsel folytatódott, és mindhármon diadalmaskodott a favorit, egyben a bajnoki címre reális eséllyel pályázó gárda. A montenegrói derbin Podgoricában a Budućnost 56:34-es első félidővel átgázolt a bari Mornaron, ami után csak formaság kérdése volt a végeredmény. A Crvena zvezda egy másik szerb fővárosi klubnál, a Megánál vendégeskedett, a házigazda nem tudta megszorongatni a piros-fehéreket, ahogyan nem volt reális esélye az FMP-nek sem az éllovas Partizan ellen, bár a železnikiek derekasan küzdöttek, és többször is visszakapaszkodtak a tíz pont feletti lemaradásból.

Charles Manning a padról beszállva 18 ponttal lett az FMP egyik legjobbja (Fotó: Beta)

Charles Manning a padról beszállva 18 ponttal lett az FMP egyik legjobbja (Fotó: Beta)

A torna formátuma egyébként az idei szezontól megváltozott, a ligaszakasz után a 14 gárda közül a legjobb 8 a negyeddöntőbe jut. Itt, illetve az elődöntőkben két, míg a döntőben három győzelemig tartó párharcot rendeznek a trófeáért. A Partizan, a Crvena zvezda és a Budućnost mögött pillanatnyilag a Cedevita Olimpija, az FMP, a Mega, a Split és a Zadar jutna be a negyeddöntőbe.

ABA-liga, 24. forduló: Budućnost–Mornar 99:78, Mega–Crvena zvezda 78:87, FMP–Partizan 91:97. Az élcsoport: Partizan (–1) 44, Crvena zvezda (–2) 41, Budućnost (–1) 40, Cedevita Olimpija (–2) és FMP 37 pont stb.

Nyitókép: Charles Manning a padról beszállva 18 ponttal lett az FMP egyik legjobbja (Fotó: Beta)