2024. szeptember 2., hétfő
EUROLIGA

Argentin parádé és tisztes Zvezda-búcsú

A végéhez ért az Euroliga alapszakasza, csütörtökön és tegnap este az utolsó, 34. fordulót is lebonyolították, amely után kezdetét vehetik a három sikerig tartó negyeddöntős párharcok. Míg a Partizan már korábban biztosította szereplését a legjobb nyolc mezőnyében, és tegnap este gyakorlatilag tét nélküli találkozón fogadta az idén váratlanul gyenge, sereghajtók közé tartozó Panatinaikoszt, addig a Crvena zvezda remény nélkül csapott össze a már garantáltan negyeddöntős Fenerbahçéval. Duško Ivanović tanítványai egy meglehetősen rapszodikus meccsen hamar hátrányba kerültek, majd visszazárkóztak, és a folytatásban oda-vissza adták és vették a szűk előnyt a csapatok. A hajrában a piros-fehérek a nemrég még az NBA-ben pattogtató Facundo Campazzo vezetésével mentettek döntetlenre, a remek argentin irányító másodpercekkel az órán kétpontost szerzett a hosszabbításért (79:79), majd a ráadásban megtáltosodva szinte egymaga döntötte el a találkozót, végül 24 pontnál állt meg a diadalmas estén.

Campazzo a végjátékban igazi show-t rendezett (Fotó: alo.rs)

Campazzo a végjátékban igazi show-t rendezett (Fotó: alo.rs)

A Zvezda zsinórban öt győzelemmel zárta az európai szezonját, és 17/17-es mérleget felmutatva csupán két helyezéssel maradt le a negyeddöntőről. Az utolsó rájátszáspozícióért a Žalgiris és a Baskonia volt versenyben, a litvánok akkor jutottak be, ha tegnap este győztek a Bayern parkettjén. Már eldőlt, hogy az Euroliga alapszakaszát az Olimpiakosz nyerte 24/10-es mutatóval a Real Madrid (23/11) előtt.

Euroliga, 34. forduló: Alba–Asvel 88:71, Crvena zvezda–Fenerbahçe 79:79, h. u. 91:89, Olimpiakosz–Baskonia 86:78, Maccabi–Real Madrid 86:86, h. u. 100:96, Bologna–Milano 89:84. Az élcsoport: Olimpiakosz 48, Real Madrid 46, Barcelona (–1) 44, Monaco (–1) 42 pont stb. Eurokupa, nyolcaddöntő: Türk Telekom–Brescia 77:69. A negyeddöntőben: Prometej–Promitheas, Türk Telekom–Ulm, Gran Canaria–Paris, Joventut–Hapoel T. A.

Nyitókép: Campazzo a végjátékban igazi show-t rendezett (Fotó: alo.rs)