2024. szeptember 3., kedd
NBA

Joker az All Star-kezdőben

Sorozatban negyedszer került be az NBA hagyományos All Star-hétvége slágermeccsének keretébe Nikola Jokić, a Denver zombori sztárcentere – immár nem is nagy meglepetésre – tavaly után ismét a kezdőötösben kapott helyet. A liga hivatalos közleménye szerint a február 20-án esedékes clevelandi gálamérkőzés kezdőjátékosainak névsora a szurkolók, a játékosok és a média képviselőinek szavazatai alapján állt össze, a cserék kilétét jövő héten hozzák nyilvánosságra.

Az All Star-mérkőzés kezdőcsapatai, kelet: Trae Young (Atlanta), DeMar DeRozan (Chicago), Kevin Durant (Brooklyn, csapatkapitány), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Joel Embiid (Philadelphia). Nyugat: Stephen Curry (Golden State), Ja Morant (Memphis), LeBron James (LA Lakers, csapatkapitány), Andrew Wiggins (Golden State), Nikola Jokić (Denver).

Péntek hajnalban mindössze két mérkőzést játszottak le, Oaklandben először jött ki a lépés Stephen Currynek és a nemrég visszatért Klay Thompsonnak, a két nagytüzelő együttesen 11 triplát (6, illetve 5) és 52 pontot (29, illetve 23) rámolt be a Minnesota gyűrűjébe a győztes találkozón. Philadelphiában hiába játszott Anthony Davis (31), a Lakers a fájós térde miatt pihenő LeBron James hiányában simán alulmaradt a Joel Embiid (26) vezette 76ersszel szemben.

Értékes sikert aratott az Euroligában a Crvena zvezda, Dejan Radonjić tanítványai Pireuszban gyűrték le az Olimpiakoszt, és továbbra is látótávolságon belül vannak a legjobb nyolchoz képest.

NBA, alapszakasz: Philadelphia–LA Lakers 105:87, Golden State–Minnesota 124:115. Euroliga, a 23. fordulóban: Zenit–Efes 76:67, Olimpiakosz–C. zvezda 72:76, Barcelona–Asvel 84:71. Az élcsoport: Barcelona és Real Madrid (–2) 34, Milano (–3) és Zenit (–2) 26 pont stb.