2024. szeptember 4., szerda
NBA

A Knicks tulajdonosa is fertőzött

Tovább emelkedett a tengerentúli kosárlabda-bajnokság (NBA) regisztrált koronavírus-fertőzötteinek száma. A legutóbbi bejelentés New Yorkból érkezett, ahol nem más, mint a Knicks tulajdonosa, James Dolan kapta el a Covid-19-et. Dolan, aki a Madison Square Garden Company ügyvezető elnökeként a Knicks mellett a New York Liberty női kosárlabdacsapat és a profi jégkorongligában (NHL) szereplő New York Rangers tulajdonosának is mondhatja magát, a Knicks Twitter-közleménye szerint házi karanténba vonult, de a megbetegedés kevés tünetét produkálja, és továbbra is felügyeli vállalata tevékenységét. A New York-i gárda egyébként 4,6 milliárd dolláros tőzsdei jegyzésével az NBA legértékesebb csapata.

Időközben jó hírek is érkeznek a ligából, miután az első fertőzöttek, a utahi duó Rudy Gobert és Donovan Mitchell egyaránt kigyógyult a kórból, ahogyan Christian Wood, a Detroit játékosa is. Wood egyébként – aki a felfüggesztett NBA-szezon egyik utolsó játéknapjának meccsén épp Goberten védekezett – kisebb port kavart megbetegedésének kitudódása miatt. Ügynöke, Dwayne Casey elmondása szerint a játékosnak nem állt szándékában nyilvánosság elé állni az információval, amely így a médiában még azelőtt szétterjedt, hogy a kosaras akár saját édesanyjával közölhette volna.

Az NBA-ben jelenleg Kevin Durantről, a Brooklyn sztárjáról és Marcus Smartról, a Boston játékosáról lehet tudni, hogy fertőzött, rajtuk kívül három brooklyni és két Lakers-játékos, valamint a Philadelphia stábjának három és a Denver stábjának egy tagja kapta el bizonyítottan a vírust.

Drága törölköző

Egy vasárnapi árverésen több mint 33 ezer dollárt fizettek a januárban elhunyt legendás kosárlabdázó, Kobe Bryant törölközőjéért, amelyet a búcsúmérkőzésén használt. A Los Angeles Lakersszel ötszörös NBA-bajnok játékos 2016. április 13-án játszotta utolsó meccsét, amelyen 60 pontot szerzett a Utah Jazz ellen. A most elárverezett törölközőt a találkozó végén mondott búcsúbeszéde során a nyakában viselte, majd a rajongók közé dobta. A szurkolók körében az egyébként hétköznapi használati tárgyból szinte felbecsülhetetlen értékű relikvia lett, amely az elmúlt években többször is gazdát cserélt. Az elmúlt hétvégén egy online árverésen lehetett licitálni rá, és végül 33 077,16 dollárért kelt el. A vevő nevét az aukciósház nem hozta nyilvánosságra, a cég vezetője azonban a CNN-nek azt elárulta, hogy a férfi a Los Angeles Lakersszel kapcsolatos emléktárgyak legnagyobb gyűjtője, és a jövőben szeretne egy Lakers-múzeumot nyitni. A törölköző mellett a győztes licitáló Bryant búcsúmeccsének két belépőjegyéhez is hozzájutott.

A kétszeres olimpiai bajnok Bryant január 26-án 13 éves lányával, Giannával és hét másik emberrel együtt veszítette életét, miután helikoptere lezuhant a kaliforniai Calabasas térségében.