2024. augusztus 3., szombat

A Tornyos a ligaválogatottat is legyőzte

Tornyos: Tornyos–Ligaválogatott 2:0 (1:0)

Tornyosi pálya, 150 néző, vezette: Jurić (Zenta). Góllövők: Kis Bicskei a 44., Karácsonyi a 70. percben.

Tornyos: Vass, Horvát, Tóth Horgosi, Tóth Bagi, Kálmán, Hajagos, Kis Bicskei, Karácsonyi, Szokola, Bajtai, Olajos. Játszottak még: Farkas, Homolya G., Homolya M., Vajda, Gyuris, Brankovics, Jakus.

Ligaválogatott: Bohata Cs., Bagi R., Borsos, Makra D., Bíró, Vadász, Lakatos, Fodor I., Fodor D., Szokol, Miskovity D. Játszottak még: Kávai, Nagy O., Bálint.

A tornyosi revümérkőzést kisebb ünnepség előzte meg, amelynek keretében Hajagos Andor, a hazaiak csapatkapitánya átvehette a szövetség vezetőitől a bajnoki címért járó serleget, és a liga legjobb góllövői, az egyaránt 16-16 gólig jutó Karácsonyi Zsolt (Tornyos) és Puljaji Igor (Horgos 1911) is elismerésben részesültek. Az első félidőben a jóval összeszokottabb tornyosi csapat játszott gólratörőbben, és három kihagyott helyzet után a hazaiak Kis Bicskei Tamás góljával meg is szerezték a vezetést. A második játékrészt a ligaválogatott kezdte jobban, előbb Lakatos lőtt nem sokkal mellé, majd Hajagos hibája után a hazai kapusnak kellett nagyot védenie. A 60. percben az adorjáni Vadász Ervin szövegelésért piros lapot kapott, ami után a vendégek lendülete alábbhagyott, a tornyosiak pedig tíz perc múlva egy szép kontratámadás végén bebiztosították győzelmüket.