2024. augusztus 8., csütörtök
FOCIMIX

Ma írhat alá a Videoton új edzője

Hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott a székesfehérvári Videoton és portugál edzője, Paulo Sousa. A magyar együttes az Európa-liga csoportkörébe vezető tréner állítólag családi okok miatt döntött a távozás mellett. A klub már utódját is megtalálta egy másik luzitán edző, a 38 éves Sérgio Conceição személyében, aki hétfőn már le is mondott a portugál bajnokságban szereplő Olhanense vezetőedzői posztjáról, és a tuttomercatoweb.it átigazolásokkal foglalkozó honlap szerint ma írhatja alá szerződését a székesfehérvári csapattal. Az O Jogo protugál lap úgy tudja, hogy a játékosként egykoron a Portót, a Laziót és az Intert is megjáró tréner kétéves szerződést ír alá, és havi 20 ezer eurót kereshet majd.

Közben olyan hírek is napvilágot láttak, hogy az eddigi edző, Sousa a New York Red Bullnál folytathatja pályafutását.

Hosszabbított a szerb védő a Dortmundnál

Két alapember is meghosszabbította szerződését a német bajnoki címvédő Borussia Dortmundnál. A szerb válogatott Neven Subotić a hírek szerint 2016-ig, míg a német válogatott Sven Bender 2017-ig szóló kontraktust írt alá. A szerb védőre Jürgen Klopp vezetőedző a spanyolországi edzőtáborban összeszedett combizomsérülés miatt 3 hétig nem számíthat.

A spanyol bajnokság a legerősebb

A spanyol liga, azaz a Primera División volt a legerősebb futballbajnokság az elmúlt évben a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.

Az IFFHS hivatalos honlapján kedden közzétett ranglista szerint a második helyen a brazil bajnokság, míg a harmadikon a német Bundesliga végzett. Érdekesség, hogy az angol Premier League csak az ötödik lett a rangsorban.

A szerb bajnokság a 41., a magyar pontvadászat pedig 46. a rangsorban.

A legerősebb bajnokságok rangsora 2012-ben:

1. Spanyolország (Primera División) 1283 pont

2. Brazília (Campeonato Brasileiro Série A) 1057

3. Németország (Bundesliga) 1037

4. Olaszország (Serie A)1034

5. Anglia (Premier League) 1007

6. Argentína (Primera División) 919

7. Franciaország (Ligue 1) 880

8. Hollandia (Eredivisie) 738

9. Paraguay (Primera División) 712,5

10. Chile (Primera División) 711,5

...41. Szerbia (Jelen Superliga) 379

...46. Magyarország (OTP Bank Liga) 355

Ferguson lecsapna Lampardra

Mint ismert, a Chelsea vezetői nem tartanak igényt Frank Lampardra, a klub 34 éves futballistájára, aki így elhagyhatja az együttest. A 93-szoros angol válogatott középpályást lesújtotta a hír, ugyanis a londoniaknál akarta befejezni pályafutását. Lampard 2001 óta erősíti a gárdát, amellyel Bajnokok Ligáját, három bajnoki címet, négy FA-kupát és két ligakupát nyert.

A The Sun arról ír, hogy Sir Alex Ferguson régóta nagy csodálója a játékosnak és biztos benne, hogy 34 évesen még a legmagasabb szinten tud teljesíteni. Nem valószínű, hogy a United kivásárolná a szerződéséből, inkább nyártól alkalmazná az angol válogatott középpályását. A hírek szerint egyéves szerződést kínálnának neki, ha minden jól megy, ez meghosszabbítható plusz egy évvel.

„Balotelli egy rohadt alma”

Saját bevallása szerint a Milan elnöke, Silvio Berlusconi nem akarja szerződtetni Mario Balotellit, Pep Guardiolával viszont már felvette a kapcsolatot.

Balotelli esetleges leigazolása azután került szóba, hogy kiderült, Alexandre Pato távozik és Robinhót is eladná a Milan. A klubelnök ugyanakkor most igen határozottan cáfolta a pletykákat: „Soha nem gondoltam Balotelli megszerzésére. Ő egy rohadt alma, amely bármelyik klubra rossz hatással lenne, így a miénkre is.”

Guardiolával kapcsolatban kijelentette, hogy beszélt vele, de a spanyol tréner szabadságon szeretne maradna, így kicsi az esélye annak, hogy a Milannal dolgozzon.