2024. augusztus 8., csütörtök
LABDARÚGÁS – SZABADKA

Elkezdődött a felkészülés

Csütörtök délben a szokásos névsorolvasást követően elkezdte a tavaszi idényre való felkészülést a Spartacus Zlatibor Voda labdarúgócsapata. A felnőttcsapathoz Jočić, Jondić, Ljubenović, Antonić és Ićitović személyében öt, az őszi idényt a Palics csapatában töltött játékos csatlakozik, de az együtteshez érkezett az Egyesült Államokban játszott Stefan Antonijević is. Miodrag Morača, a Spartacus ZV sportigazgatója a felkészülés menetéről és a játékosállományról számolt be a sajtó képviselőinek.

– Több mint egy hónap után találkoztunk újra. A mai első edzésről Đorđe Despotović és Marko Jondić hiányzik, ők a napokban csatlakoznak hozzánk, Miloš Bokić pedig majd az orvosi jelentéssel jelentkezik nálunk a napokban. Egyedüli változás a szakmai stábban történt, mivel a vezetőedző Petar Kurčubić javaslatára Stevan Knežević személyében új kapusedzőt szerződtettünk, akivel korábban Kurćubić a dunacsébi ČSK csapatánál sikeresen dolgozott együtt.

A csapat január 31-éig Szabadkán készül, majd Budvára költözik, ahol február 14-éig maradnak. Több barátságos mérkőzés is a tervek között szerepel, így január 26-án Magyarországon a Debrecennel, négy nappal később pedig a Proleterrel mérkőznek meg. Montenegróban hat mérkőzés esedékes, a főpróbára pedig hazai pályán a Kaposvár ellen kerül sor.

– Puškarić külföldön szeretné folytatni pályafutását, amennyiben megfelelő ajánlatot kap. Veselinovićnak javasoltuk, hogy találjon más klubot magának, mivel kevés szerepet kapott az őszi idényben, amivel sem mi, sem ő nem elégedett. Ugyanez a helyzet Đorđevićtyal kapcsolatban is.

Petar Kurčubić kiemelte, hogy a játékosokat kemény munka várja, de a tavaszi idény rajtjáig hátralévő két hónap elegendő arra, hogy a csapat felkészüljön a folytatásra.

– Hó fogadott minket, de ez normális ebben az időszakban. Az első mérések alapján elégedett vagyok a játékosok súlyával. Kemény munka vár ránk, s remélem, hogy a sérülések és betegségek elkerülnek bennünket. Az őszi idényben nyújtott teljesítmény alapján néhány játékos felhívta magára más klubok figyelmét, így még nem tudom, milyen csapattal vágunk neki a bajnokság folytatásának. Örömömre szolgál, hogy a Palics csapatából több fiatal játékos is csatlakozik hozzánk, bízom benne, hogy közülük lesz, aki bekerül az első csapatba. Az első három napban laza, bevezető edzéseket terveztünk, majd belgrádi tesztelés következik, az igazi felkészülés pedig január 15-én kezdődik – mondta a vezetőedző.