2024. július 18., csütörtök
AFRIKA-KUPA

Az „elefántok” elbántak Togóval

A D csoport keddi meccseivel véget ért a csoportkör 1. fordulója a Dél-Afrikában zajló Afrikai Nemzetek Kupáján. Mi, átlagnézők nem lehetünk túlzottan elégedettek, ugyanis gól sem születik egyelőre túl sok, a játék színvonala pedig helyenként csaknem botrányos.

A D csoport első meccsén is így volt ez, Elefántcsontpart ugyan 2:1-re legyőzte Togót, de a néhány helyzet mellett, ami adódott a két csapat előtt, nagyrészt unalomra voltunk ítélve. Az első gól ugyan korán megszületett, Yaya Touré szerezte a 8. percben, az első félidőben Jonathan Ayité egyenlítőgólján kívül más említésre méltó nem is történt. A második játékrészről sincs nagyon mit mesélni, passzolgattak a játékosok, de helyzetecskék csak elvétve születtek, mígnem a találkozó hajrájában a togói kapus, Kossi Agassa óriási bakiját ki nem használta Gervinho. A togói portás alászaladt Y. Touré szabadrúgásának, a hosszún pedig érkezett az Arsenal csatára, aki köszönte szépen, kihasználta az ajándéklehetőséget.

A csoport másik mérkőzésének hangulata a két nemzet közötti korábbi feszültségek miatt tüzesebb volt, de ez a játékon nem látszott, ugyanis csaknem az egész első félidő eseménytelenül zajlott le, az utolsó negyedórában akadt csak mindkét csapatnak helyzete.A második félidő sem hozott sokkal minőségesebb és izgalmasabb futballt, ám legalább izgalmasra sikeredett a hajrá, Jusszef Mszakni 22 méterről bombagólt lőtt a találkozó bírói ráadásában, amivel értékes 3 ponthoz juttatta Tunéziát.

Ami a mai napot illeti: a B csoport 2. fordulójában egy esetleges Ghána elleni győzelemmel Mali akár a továbbjutását is bebiztosíthatná, míg a másik találkozón Niger első pontjait igyekszik megszerezni Kongó ellen.