2024. augusztus 7., szerda
FOCIMIX

Lefejelés után dulakodás Belekben

A játékosok mellett a kispadon helyet foglalók is részt vettek abban a dulakodásban, amely a Ferencváros és a fehérorosz Dnyapro Mahiljov felkészülési labdarúgó-mérkőzésén alakult ki vasárnap este a törökországi Belekben.

A találkozó utolsó percében, 1:1-es állásnál a mahiljovi Dmitrij Kovb szabálytalankodott Batik Bencével szemben, majd a gyepről felálló magyar játékost lefejelte. Amint az a fradi.hu oldalra feltett felvételen látható, ezt követően a pályán lévő játékosok, valamint a kispadon ülők odarohantak, és nagy lökdösődés kezdődött.

Vámos Zoltán kommunikációs igazgató, aki ott volt a mérkőzésen, az MTI-nek a szabálytalanságról annyit mondott, hogy Batik szája alatt a bőr felrepedt, a fehérorosz játékost pedig a lefejelésért kiállították. A dulakodást nem minősítette. A csetepatéról a fehérorosz média is beszámolt.

Mindössze hat meccs után távozik a sereghajtó edzője

Mindössze hat mérkőzés után lemondott posztjáról Domingos Paciencia, a spanyol labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Deportivo La Coruña portugál vezetőedzője. A klub hétfői közleménye szerint a szakember döntését elfogadták. A napi tréninget a fizikai felkészítésért felelős Jose Angel Franganillo tartja meg a csapatnak. A 43 éves Paciencia december végén vette át az irányítást a gárdánál, amellyel első két meccsén négy pontot szerzett, utána azonban négy vesztes bajnoki következett.

A Deportivo 23 forduló alatt csupán 16 pontot gyűjtött a Primera Divisiónban, és hat pontra van a még bennmaradást jelentő 17. helytől.

Nigéria harmadszor győzött

Nigéria labdarúgó-válogatottja nyerte meg a Dél-afrikai Köztársaságban rendezett Afrika-kupát azzal, hogy a vasárnapi döntőben 1:0-ra legyőzte a torna meglepetéscsapatát, Burkina Faso együttesét.

A három évvel ezelőtti világbajnokság fináléjának is otthont adó johannesburgi Futballvárosban Sunday Mba a 40. percben szerezte a győztes gólt.

Nigéria 1980 és 1994 után harmadszor nyerte meg a kontinensbajnokságot, míg Burkina Faso történetének legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott a döntőbe. Eddigi legjobb eredménye az 1998-as negyedik hely volt.

A két csapat január 21-én, a C csoport első fordulójában is találkozott egymással, akkor 1:1-es döntetlen született úgy, hogy Burkina Faso a 90+4. percben egyenlített.