2024. augusztus 7., szerda
LABDARÚGÁS

Erősít a Topolya

A tavaszi idényben nagy küzdelmekre számít a Topolya FK – A cél a pontszerzés és a ligában maradás

A Topolya FK-nak a mostani a második bajnoksága a III. szerb ligában. Amint Palágyi Szabolcstól, a klub igazgatójától megtudtuk, a mögöttük álló félszezon nem volt egy könnyű menet a számukra.

– Szerettük volna úgy kezdeni az idényt, hogy ne ismétlődjön meg a tavalyi bajnokság, amikor az utolsó fordulóig kellett küzdenünk a pontokért. A kezdés valóban szépen sikerült, az első négy fordulóban elég sok pontot összegyűjtöttünk, és azt gondoltuk, hogy nyugodtabban játszhatunk a bajnokság további részében. Sajnos ezt mélyrepülés követte, alig tudtunk pontot szerezni, a következő négy fordulót pont nélkül zártuk. Pechesek voltunk, mert nagyon sok húzójátékosunk lesérült, előfordult, hogy egyszerre hárman. Végül a táblázat 13. helyén végzett a csapat. Ismerve a 16 csapatos bajnokság előírásait jelen pillanatban ez a kiesést jelentené.

Mi szükséges ahhoz, hogy javítsanak pozíciójukon?

– Nagyon sokat kell tennünk, hogy javítsunk ezen a helyezésen, és egy nyugodtabb zónába kerüljünk. Jellemző erre a ligára, hogy nagyon kicsik a pontkülönbségek a csapatok között. Ahhoz, hogy a 13. helyről az 5–6.-ra kerüljünk, elég két mérkőzést megnyernünk. Valójában arra törekszünk, hogy az első mérkőzéstől kezdve pontokat szerezzünk, és minél hamarabb elérjük a nyugodtabb zónát. Azonban, látva a táblázatot, azt gondolom, végig maximálisan kell küzdenünk, hogy biztosíthassuk a bennmaradást. Ennek érdekében új játékosokat szerződtettünk a csapathoz, többet, mint ahányan távoztak. Az új emberekkel megpróbálunk javítani a játékon, főként azokra a pozíciókra igazoltunk tehetséges, fiatal játékosokat, ahol idáig gondok voltak. Az előkészületekkel időben vagyunk, az edzéseket már január 17-én elkezdtük. Most lassabban vezetjük be a csapatot a munkába, próbáljuk kímélni őket. A szezon előtt összesen 9 barátságos mérkőzést játszunk, ezek során akarjuk összeállítani a csapatot.

Mivel voltak gondok?

– Nagyon kevés gólt lőttünk. Igaz, hogy keveset is kaptunk, de még kevesebbet adtunk. Valójában a középpályás játékon szeretnénk javítani, egy komolyabb, erősebb középmezőnnyel és egy tapasztaltabb támadóval. A védelemmel nem volt gondunk, úgyhogy ha komolyabb középmezőnyt tudunk kialakítani, nyugodtabb labdatartással, akkor sokkal veszélyesebbek leszünk. Voltak helyzeteink, de rengeteget elpuskáztunk, és utánuk kaptuk a gólokat.

Milyen cserék történtek az átigazolási időszakban?

– Két hete fejeződött be az átigazolási időszak, úgyhogy összeállt a végleges játékoskeret. Először azokról szólnék, aki elhagyták a csapatot: Takács Tamás támadójátékos Magyarországra, Szigetszentmiklósra távozott, Cvetković Marijan védő az újpázovai Jedinstvóba, Todorović Nenad pedig Montenegróban próbál szerencsét. Mint már mondtam, több játékos érkezett, mint távozott, elsőként Tutnjević Ilija középpályást említeném, aki az OFK Beogradból érkezett kölcsönbe, akárcsak Vorkapić Stojan, Sušić Darko és Pejović Danilo a kúlai Hajdukból. Egy támadójátékost is igazoltunk, Peruničić Nikola a Tekstilac csapatától jött át hozzánk. Mellettük még megemlíteném Latyák Arisztidot, aki a Bajsa csapatából érkezett, és Radovanović Đorđét, aki a temerini Sloga játékosa volt.