2024. augusztus 7., szerda

Oláh lőtte az első gólt

Szabadka: Spartacus ZV–Kaposvári Rákóczi 2:2 (1:1)

Városi stadion, 100 néző, vezette: Glođović (Verbász). Góllövők: Torbica a 23., Despotović a 78., illetve Oláh a 16., Waltner a 80. percben.

Spartacus Zlatibor Voda: Aleksić, Farkas, Popara (Puškarić), Bratić, Antonić, Šarac, Torbica, Kovačević, Despotović, Čović, Novaković.

Kaposvári Rákóczi: Hajduch, Kovács, Bank, Hegedűs, Balovizs, Safarić, Sass, Oláh, Januári, Bőle, Vrućina. Játszott még: Kamper, Waltner, Bojta, Zámbó, Fotiasz.

A bajnoki főpróbán a Spartacus ZV együttese egy jó iramú első és egy gyengébb második félidőt követően döntetlent ért el a magyar NB I. 8. helyén álló kaposvári csapat ellen. A kezdeti tapogatózás után a Somogy megyeiek a 16. percben jutottak vezetéshez, miután egy hosszú indítást követően a moholi Oláh Lóránt lövése Aleksić mellett került a szabadkai hálóba. A 22. percben Novaković lőtt alig mellé, egy perc múlva pedig máris kiegyenlítette az állást a Spartacus, miután a csapatkapitány Torbica 13 méterről lőtt Hajduch kapujába. A 30. percben a jobban játszó vendégek előtt adódott lehetőség, de Januári gurítását Antonić a gólvonalról vágta a mezőnybe. A 78. percig meddő mezőnyjáték folyt, ekkor azonban a jobb oldalon felfutó Farkas kitűnően adott középre, Despotović pedig közelről mattolta a csereként beállt Kampert. A vendégek válasza két perccel később hasonló szituációból született, azzal a különbséggel, hogy a lapos beadás ezúttal bal oldalról érkezett, amire a korábbi válogatott Waltner startolt a legjobban, és kiegyenlítette az állást. A mérkőzés végéig Torbica, illetve Balovizs jeleskedett egy-egy lövéssel, az eredmény azonban már nem változott.

A klubhoz kapcsolódó hír, miszerint a hagyományos kék-fehér est keretében első alkalommal választották meg a legszebb szurkolólányt. A 23 jelentkező közül a Vildan Nikšić, Branislav Jovanović, Dragan Đorđević, Miljan Milivojev, Bojan Nikolić összetételű zsűri a legszebb lánynak Szűcs Leontinát választotta, első udvarhölgye Dragana Vukov, a második pedig Marija Častvan Jerković lett. A győztes ötnapos, két személyre szóló zlatibori tartózkodást nyert, valamint 5000 dináros pénzjutalomban részesült, az első udvarhölgy kétszemélyes zlatibori hétvégét és 3000 dináros pénzjutalmat kapott, a második udvarhölgy pedig szurkolói emléktárgyakat és a főtámogató, a Simex ajándékát vehette át. Az estén emlékplakettet adtak át Dušan Grbićnek, a klub eddigi marketingigazgatójának.