2024. augusztus 7., szerda
SZUPERLIGA

Úgy kezdődött, hogy nem kezdődött

Nagyjából így lehetne jellemezni a szerbiai Szuperliga tavaszi idényének rajtját. A borčai stadionban a heves esőzés miatt nem rendezték meg tegnap a BSK–Partizan találkozót, mivel a talaj annyira fellazult, hogy alkalmatlan volt a játékra. Milan Jeremić játékvezető leejtette a labdát, ami egyszer sem pattant fel, így a mérkőzést március 6-ára halasztották. Február 22-én Branislav Delić, a versenybizottság felelőse azt nyilatkozta, a hó és az eső miatt nem fognak egyetlen egy mérkőzést sem elhalasztani a tavaszi első fordulóban. A nyitómérkőzés elmaradását Delić a következőképpen kommentálta:

– Esett az eső, ki a hibás? Senki nem hibás... nincs olyan infrastruktúránk, amely alkalmazkodna egy ilyen helyzethez.

A 16. forduló így ma rajtol: a Spartacus ZV csapata 14 órától az užicei Slobodát fogadja. A keleti lelátóra a belépés ingyenes, a nyugati lelátóra pedig 150 dinárba kerül a belépő. A Vojvodina Smederevo vendégeként lép pályára, míg a kúlai Hajduk a Jagodinát fogadja, szintén 14 órakor. A mai programot a Crvena zvezda és a Javor összecsapása zárja. A Partizannak hat pont előnye van ősi riválisával szemben, ami nem sok, s ezt Siniša Mihajlović, a szerbiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is megerősítette. A Sportski žurnalnak adott interjújában a szövetségi kapitány kijelentette, hogy ez az előny behozhatónak tűnik. A Partizan 37 ponttal megnyerte az őszi bajnokságot, s Vladimir Vermezović bízik abban, hogy csapata az idény végén sorozatban hatodik bajnoki címét is begyűjti, amire még nem volt példa a szerb bajnokságban.

A mai program: Hajduk–Jagodina, Donji Srem–OFK Beograd, Spartacus ZV–Sloboda, Smederevo–Vojvodina, Radnički 1923–Rad, Radnički Niš–Novi Pazar (14 óra), Crvena zvezda–Javor (18:30).