2024. augusztus 7., szerda
MAGYAR LABDARÚGÁS

Ki az a Böde?

Elkezdődött az Albert-stadion bontása, a dobogó közelében lévő Fradi nem adná el legjobbjait

Megkezdődött a régi Albert Flórián Stadion bontása, és letették az új létesítmény alapkövét az Üllői úton. A Ferencváros labdarúgócsapata emiatt albérletbe kényszerült, de az új környezet nagyon nem zavarta meg a csapatot, mert a múlt héten a Puskás-stadionban is simán legyőzte 4:0-ra a gyengécske Eger együttesét.

Ricardo Moniz akkor adja el Böde Dánielt, ha jövőre megnyerik a bajnokságot, és az Európa Ligában a negyeddöntőig jutnak (Fotó: MTI)

Ricardo Moniz akkor adja el Böde Dánielt, ha jövőre megnyerik a bajnokságot, és az Európa Ligában a negyeddöntőig jutnak (Fotó: MTI)

Az új, 22 ezer fős stadion teljesen önfenntartó lesz, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. számításai szerint a kiadások negyven százaléka, azaz mintegy hatmilliárd forint már az első két és fél évben adók formájában megtérül. „Egy szép stadionban a szurkolók is másképp fognak viselkedni. És ha megváltoztatja a szurkolói kultúrát, akkor új nézőket fog vonzani” – vélekedett Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke.

A kolozsvári CFR elleni stadionbúcsúztató alkalmával a két klub együttműködési szerződést kötött, és másnap a román sajtó már azt írta, Böde Dániel nyártól az erdélyi csapatban folytathatja pályafutását.

Ricardo Moniz edző azonban úgy nyilatkozott, nem lesz kiárusítás. „Bödét senki nem fogja megvásárolni, egyrészt mert nem fogom elfogadni az ajánlatot, másrészt mert még nem olyan jó, hogy őt megvegyék. Ki az a Böde és ki az a Ricardo Moniz? Ki az a Leonardo és ki az a Jenner? Nyertünk valamit? Nem. Ők akkor mehetnek majd el, ha például jövőre megnyertük a bajnokságot, és az Európa Ligában a negyeddöntőig jutottunk” – mondta a holland szakvezető. A csapat az idei három győzelmének köszönhetően már a negyedik helyen áll, szombaton a Haladás otthonában folytathatja a sorozatot.

Nehéz lemérni, hogy jót tett a Videotonnak az edzőváltás, vagy sem, de az biztos, hogy José Gomes irányításával a csapat eddig mindhárom tavaszi bajnokiját megnyerte, összesen 14 gólt lőtt, és egyet sem kapott. A múlt héten a Siófok volt az áldozat, a másodosztály felé kitartóan haladó csapat 6:0-ra kapott ki, még a hosszú évek után Belgiumból hazatérő Juhász Roland is betalált. A hétvégén a Diósgyőr következik, amely romló tendenciát mutat, hiszen az Eger legyőzése és a Haladás elleni 1:1 után legutóbb Győrben kikapott. Ráadásul Elek Ákos piros, Takács Péter pedig ötödik sárga lapja miatt nem játszhat.

A listavezető Győr – a sérült Pátkai Máté nélkül – Pécsre látogat, Pintér Attila csapata az idén még hibátlan az NB I-ben, bár sok kritika éri a gyengébb teljesítmény miatt. De kit érdekel ez, ha az ETO a Kaposvár és a Siófok után a Diósgyőrt is legyőzte, és kilenc pont az előnye?

A második helyen az MTK áll, amely érdekes meccset vívott a Honvéddal. A kispestiek végig kézben tartották a meccset, de Hegedüs Lajos kapus kiválóan védett, így egy 16 méteres Pölöskei Zsolt-lövéssel végül a hazaiak otthon tartották a három pontot. A meccs azonban nem emiatt maradt téma, hanem a hajrában történt két súlyos sérülés miatt. Előbb Hegedüs szenvedett vádliszakadást, majd Vernes Richárd, a vendégek csatára fejelt össze olyan szerencsétlenül egy védővel, hogy arccsonttörést szenvedett, és meg is kellett műteni.

Az MTK ezúttal az Eger váci otthonában lép pályára győzelmi esélyekkel, a Honvéd pedig a gödörbe került Debrecent fogadja, amely vasárnap hazai pályán kapott ki az Újpesttől. A csata azért is érdekes lesz, mert győzelmével a Honvéd egy pontra megközelítheti a címvédőt.

Ide kapcsolódó hír még, hogy egy évvel, 2014 nyaráig meghosszabbította szerződését Tomislav Sivić vezetőedző a Paks csapatánál. A klub honlapja szerint a szerb tréner tavaly augusztus végén, öt forduló után vette át az együttes irányítását, akkor a mostani szezon végéig írt alá. Az addig nyeretlen Paks azóta hat győzelem és három vereség mellett hatszor döntetlent játszott az élvonalban. A paksiak jelenleg húsz mérkőzésen szerzett 27 ponttal a nyolcadik helyen állnak a tabellán.

A 22. forduló programja

Április 5., péntek: Újpest–Kaposvár (17 óra), Pécs–Győr (19 óra)

Április 6., szombat: Siófok–Paks (14 óra), Haladás–Ferencváros (16 óra), Pápa–Kecskemét (16 óra), Eger–MTK (18.30)

Április 7., vasárnap: Honvéd–Debrecen (16.30), Diósgyőr–Videoton (18.30)