2024. augusztus 8., csütörtök

A tavasz rangadója

A hétvége rangadója Manchester United–Chelsea

Hat fordulóval a Premier League idei küzdelmeinek vége előtt, ember legyen a talpán, aki megjósolja, hogy a Manchester United, Chelsea, Arsenal trió melyik tagja nyeri a bajnoki címet. Az előttünk álló hétvége sok mindenre választ adhat, mivel az élen álló két csapat éppen egymással csap össze. Akármelyikük is nyer, nagy lépést tesz a végső siker felé. S akkor még a „nagyok” döntetlenjére váró, „nevető harmadik” címre pályázó Ágyúsokról nem is beszéltünk...

Ami az esélyeket illeti, egy fordulóval ezelőtt még az MU-t tartottuk volna a szuperrangadó favoritjának, azóta azonban a manchesteriek beleszaladtak egy müncheni BL-vereségbe, s ami még ennél is nagyobb problémát jelent(het) a címvédő számára: egy kisebb sérülés miatt kidőlt a sorból a csapat motorja, Wayne Rooney.

Ráadásul a Chelsea éppen a legutóbbi két fordulóban mutatott parádés játékot, a hat pontot látványos játékkal, 12 gólt rúgva, s csak egyet kapva szerezték.

A történelem

A statisztikák jelentős enyhe manchesteri fölényt mutatnak, a 155 összecsapásból hatvanhatszor nyert a United, negyvenkétszer a Chelsea, negyvenhét alkalommal pedig döntetlen eredmény született. Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy a legutóbbi tíz összecsapásból hármat nyertek a londoniak, öt döntetlennel ért véget, s csak kétszer győztek a manchesteriek, legutóbb 2005 májusában tudtak az Old Traffordról pontokkal távozni a „kékek”.

Hiányzók

Sérültből akad bőséggel mindkét oldalon, kulcsjátékosok egész sora kénytelen kihagyni az év egyik legfontosabb mérkőzését. Hazai részről a már említett Rooney mellett Owen, Wes Brown, O’Shea, Anderson és Welbeck kénytelen kihagyni az összecsapást, a vendégeknél pedig Cole, Carvalho, Essien, Bosingwa és Ivanović bajlódik sérüléssel.

Szerintünk

A korábban már említett okok miatt, ezúttal nem a csata végső kimenetelét próbáljuk megjósolni, hanem inkább gólokra tippelünk. A statisztikák és a két csapat mostanában mutatott játéka alapján úgy gondoljuk, hogy a mérkőzésen legalább három gól születik majd. Megjegyzésként elmondjuk, hogy amennyiben mégis muszáj lenne tippelnünk a meccs győztesére, akkor a hazaiakra tennénk a pénzünket.

Tippünk: 3+