2024. szeptember 11., szerda

Janko csúfos kudarca

Főhet a feje Bogdan Obradović kapitánynak a Davis-kupa csehek elleni jövő havi döntője miatt, hisz csak egy formában levő teniszezője van. Novak Đoković ugyan könnyen hozhatja majd a két pontot Berdych és Štepanek ellen, de hol a serleget jelentő harmadik? A páros, noha az USA-ban nyert is a világelső Bryan fivérek ellen, korántsem lesz esélyes a cseh duó ellen, a kettes táblán pedig az eltiltott Viktor Troickira aligha lehet számítani, Janko Tipsarević pedig már a ranglista 808. helyezettje ellen is veszíteni tud, amit részben sérüléssel magyaráz, s ez megint csak nem jó hír a kapitánynak.

Janko Tipsarević attól a 17 éves orosz játékostól kapott ki, akit Györe László Wimbledonban három játszmában győzött le (Fotó: Ótos András)

Janko Tipsarević attól a 17 éves orosz játékostól kapott ki, akit Györe László Wimbledonban három játszmában győzött le (Fotó: Ótos András)

A moszkvai 2. fordulóban Tipsarević nem játszott jól a 17 éves, szabadkártyás orosz Karen Hacsanov ellen, aki a rajton a spanyol Albert Ramost is verte, egyetlen breakalkalma sem volt, saját adogatását pedig játszmánként egyszer adta le, amit a moszkvai tinédzser csaknem rutinosan győzelemre váltott, és az ATP-tornák idei legfiatalabb negyedöntőse lett.

Hacsanovról nem először hallottunk az idén. Játszott az ifjúsági Grand Slam-tornákon, így Wimbledonban a 2. fordulóban megmérkőzött Györe Lászlóval, s a zentai azt a találkozót három játszmában nyerte meg.

A szerbiai teniszezők közül így ezen a héten már csak három nő maradt versenyben. Ana Ivanović és VesnaDolonc Moszkvában a negyeddöntőért küzdenek, Bojana Jovanovski pedig ma Luxemburgban már az elődöntőért harcolhat.

Az idény befejezéséhez közeledve más tornákon is jegyeztünk meglepetéseket. A moszkvai női tornán oroszok győzték le a magasan rangsorolt Kirilenkót és Suárezt, Luxemburgban pedig Wickmayer és Šafářová kaptak ki olyan ellenfelektől, akiket mindenképpen le kellett volna győzniük.