2024. szeptember 11., szerda

Bojana maradt utolsónak

A múlt héten Linzben döntős Ana Ivanović ezen a héten Moszkvában csak a negyeddöntőig jutott. A 2. fordulóban szerdán este nem volt különösebb gondja a cseh Klára Zakopalovával, bár a meccs korántsem volt annyira egysíkú, mint azt az eredmény sugallná, tegnap viszont a déli órákban az első komolyabb akadályon Ana elbukott. Hatodik egymás közötti meccsükön az ausztrál Samantha Stosur győzte le, aki így 4:2-re vezet.

Ana Ivanović továbbra is ingázik a világranglistán (Beta/AP)

Ana Ivanović továbbra is ingázik a világranglistán (Beta/AP)

Vesna Dolonc egy nappal korábban esett ki. Őt a szlovák veterán Daniela Hantuchová győzte le, Vesnának viszont Ivanovićtyal ellentétben pompás esélye volt a meglepetésre, hisz az első játszmát megnyerte, a harmadikban pedig 3:0-ra és 4:2-re is vezetett, de újfent megmutatta, hogy számára a meccsek legnehezebb szakasza a befejezés, amikor vagy az előnyt kellene megtartani, vagy a hátrányt ledolgozni.

Ana Ivanović így egy vagy két helyet ront a ranglistán, annak függvényében, hogy mit ért el Moszkvában a román Simona Halep. Ha nyert Alisza Klejbanova ellen, azonnal meg is előzte a szerbet, aki visszaesik a 16. helyre. Mivel nem védte meg a tavalyi negyeddöntőt, még többet ront Dolonc, aki a 93. pozíciót a 104.-kel váltja fel.

Utolsónak így ezen a héten Bojana Jovanovski maradt versenyben, aki az este Luxemburgban a volt világelső Caroline Wozniackival mérkőzött. Legutóbbi két meccsüket Bojana nyerte annál az egyszerű oknál fogva, hogy Wozniackinak nincs egy különösen erős fegyvere a kelléktárban, amivel a nagy iramhoz szokott Jovanovskit le tudná törni. Hasonló stílusban játszanak, a szerb erősebb fizikumú, és biztosan az is számít, hogy az idén Rómában és a Roland Garroson is már verte a dánt.

Bojanának már szavatolt a ranglista 37. helye, ami pályafutása legjobbjának a beállítása, ha pedig az este is nyert, feltör a 34. helyre, és ma az elődöntőben a német Sabine Lisicki és az olasz Karin Knapp mérkőzésének továbbjutójával vívhat meg.