2024. szeptember 11., szerda

Csak négy lány maradt

Az e heti tornákon a szerb és a magyar színeket már csak négy lány védi. Györe László ugyanis szoros meccsen kikapott Herzliában a brit Liam Broadytól, míg Dušan Lajovićot Kazanyban hasonló kemény csatában az üzbég Andrej Golubev múlta felül.

Jelena Janković péntek este az elődöntőbe jutásért lépett pályára (Fotó: Beta)

Jelena Janković péntek este az elődöntőbe jutásért lépett pályára (Fotó: Beta)

Jelena Janković a Na Litól elszenvedett háromjátszmás vereség után a tegnapi műsor végén az olasz Sara Erranival mérkőzött az isztambuli mestertorna elődöntőjéért. Csoportjából még a kínai és a fehérorosz Viktorija Azarenka is versenyben volt a továbbjutásért, míg a másik csoportban a címvédő Serena Williams elődöntős, Agnieszka Radwanska pedig kiesett. A másik továbbjutót az esti KvitováKerber meccs adta meg.

A kanadai Saguenayban Babos Tímea az este az amerikai Jessica Pegulával mérkőzött az elődöntőért, amelyben, ha nyert, ma a lengyel Marta Domachowskával vagy a tunéziai Ons Jabeurral találkozik.

Dubrovnikban az első kiemelt Bukta Ágnes a magyar rangadón tegnap Argyelán Csillát győzte le, és ma az elődöntőben a szlovén Reberšakkal vagy a cseh Pantučkovával mérkőzik. Bogotában Totka Noémi a negyeddöntőben esett ki, Szlavikovics Szabina viszont nemcsak az orosz Zaribova ellen nyert a folytatáson, hanem a sokkal tapasztaltabb chilei Silvát is felülmúlta, és a döntőért még egy chileivel, a 28 éves Andrea Kochhal mérkőzik.

Jovana Jakšić megsérült, és Casablancában feladásra kényszerült az orosz Kan elleni mérkőzés második játszmájában, tehát számára nem lesz előrelépés a ranglistán.

Az idény utolsó 500-as férfitornáin Juan Martín del Potro és David Ferrer még egy lépést tettek a címvédés irányába. Az argentinnak Bázelban jó a sorsolása, és döntőbe várjuk, míg Ferrernek Valenciában ugyanehhez a lengyel Janowiczot és feltehetően az olasz Fogninit is le kell győzni. Az érdeklődés azonban nem rájuk, hanem Roger Federerre irányult, aki az este először mérkőzött az egyes jóslatok szerint a jövőbeni világelsővel, a bolgár Grigor Dimitrovval. Kettőjük meccsének győztese lehet vasárnap Del Potro ellenfele a döntőben.