2024. szeptember 11., szerda

Györe az első 500 küszöbén

Györe László zsinórban második ciprusi futures-tornáját sem nyerte meg, másodszor is a döntőben veszített. Elégedett lehet viszont azzal, hogy 7. kiemeltként a döntőbe jutott, és újabb tíz ranglistapontot szerzett, amivel az 520. pozíció táján a következő hétfőn pályafutása legjobb helyezését jegyzi. Ha marad Cipruson, mert neve ott látható a larnacai torna benevezetteinek listáján, Györe csak egy hét múlva még egy nagy ugrást tehet, és bejuthat az első 500 közé.

Retimnóban Nikola Čačić veszített döntőt, de ő is új tíz ponttal közelíti az első 600-at. Jovana Jakšić a Kaia Kanepi elleni nagyszerű győzelem után alább adott Sarm es-Sejkben, és a negyeddöntőben esett ki, így nem érhet el jelentősebb haladást a ranglistán. Vele szemben a magyar Fucsovics Márton nagy stílusban játszotta végig az andriai challengert, így a tegnap esti döntőben a jamaicai származású német Dustin Brown ellen vívhatott döntőt. Fucsovics így is ott lesz a 200. hely határán, ha pedig nyert, a pályafutása fölényesen legjobbja, a 185. hely sem elérhetetlen.

A következő héten Egyiptomban Peđa Krstin és Nikola Milojević szerepelnek, a magyar Totka Noémi pedig a bogotai ITF-tornán lesz érdekelt.

NICOSIA. – A futures-torna döntőjében: Schmid–Györe 6:4, 6:2.

ANDRIA. – A challenger negyeddöntőjében: Fucsovics–Arnaboldi 4:6, 6:2, 7:6, elődöntő: Fucsovics–Dančević 6:3, 6:4.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Kolar–Jakšić 4:6, 7:5, 6:3.

RETIMNO. – A futures-torna elődöntőjében: Čačić–Willis 7:6, 6:3, döntő: Golding–Čačić 6:4, 7:6.