2024. szeptember 11., szerda

Nyert a montreali döntő

Nem számítva a Grand slam-tornákon lejátszott találkozókat, hisz azok esetében külön választás lesz, az ATP az év legjobb férfi teniszmeccsének a montreali torna döntőjét nyilvánította, amelyben Rafael Nadal 6:4, 3:6, 7:6-ra nyert Novak Đoković ellen. A szerbé a második hely is, oda ugyanis a sanghaji döntőt sorolták, amelyben Đoković 6:1, 3:6, 7:6-ra győzte le az argentin Juan Martín del Potrót. A harmadik helyre az Indian Wells-i 3. fordulóban játszott Nadal–Gulbis-meccs került, amely a spanyol 4:6, 6:4, 7:5-ös győzelmével ért véget. Negyedik a 2:6, 6:4, 7:6-tal végződött Murray–Ferrer-döntő volt Miamiban, s Đoković harmadszor is a listára került, hisz arra a madridi 2. fordulóban 7:6, 6:7, 6:3-as, a bolgár Grigor Dimitrov elleni vereségét tartották érdemesnek.

A 29 éves lengyel Robert Godlewski sokkal kellemetlenebb ellenfélnek bizonyult Györe László számára, mint azt feltételezni lehetett. A lengyel, aki hét évvel ezelőtt foglalta el a ranglista 507. helyét, jelenleg pedig nincs rangsorolása, mert 2011-től nem szerepelt tornákon, 6:0-ra nyerte az első játszmát, de erejéből csak ennyire tellett, mert a folyatásban a zentai a kezében tudta tartani a meccs fonalát. Györe a 2. fordulóban egy másik lengyellel, a 18 éves Karol Drzewieckivel, vagy pedig a 22 éves bolgár Andreasz Nejkovval mérkőzik. A lengyel még nem nyert profi meccset, a bolgár pedig 2018. a ranglistán.

Az egyiptomi Sarm es-Sejkben kifogástalan rajtot vett a szerbiai duó. Peđa Krstin a macedón Jotovszkit, Nikola Milojević pedig a 8. kiemelt olasz Petronet verte. Krstin a 2. fordulóban a ranglistán 1191. helyezett, 20 éves olasz Antonio Campóval mérkőzik, Milojević pedig az orosz Sabanin és a szíriai Taweel mai meccsének továbbjutóját várja.

Bogotában a második kiemelt magyar Totka Noémi könnyen győzte le a rajton a kolumbiai Maria Gomezt, és a 2. körben szintén kolumbiaival, a 15 éves újonc Diana Monsalvéval mérkőzik.