2024. szeptember 11., szerda

Federer a meglepetéslista élén

Az év legnagyobb meglepetése az ATP honlapján történt szavazás szerint a volt világelső Roger Federer 2. fordulós wimbledoni veresége az ukrán Szergej Sztahovszkij ellen. A második helyre a jelenlegi világelső Rafael Nadal került, akit Wimbledonban az 1. fordulóban a belga Steve Darcis győzött le három játszmában. A Vina del Mar-i torna döntője, amelyben Horacio Zeballos Nadalt múlta felül, a 3. helyet érdemelte ki, míg a negyediken ismét Federer található azzal a kétjátszmás kudarccal, amely az argentin Federico Delbonis ellen a hamburgi elődöntőben érte. Az 5. helyre Juan Martín del Potro került a finn Jarkko Nieminen elleni monte-carlói vereség révén.

A szerbiai teniszezők is kaptak két helyet ezen a listán, hisz a 9. helyen Janko Tipsarevićnak a 17 éves orosz Karen Hacsanov elleni moszkvai vereségét találhatjuk, míg a szavazók szerint Tommy Haasnak a Novak Đoković felett Miamiban aratott győzelme a 7. helyet érdemli meg.

Az e heti kis tornákon két szerbiai búcsúzott. Barbara Bonić veresége a kanadai Heidi El Tabakhtól a mexikói Meridában nem váratlan, viszont Nikola Milojevićtől többet várhattunk a német Werner ellen az egyiptomi Sarm es-Sejkben. Ugyanott Peđa Krstin két játszmában verte az orosz Sabanyint, és a negyeddöntőben azzal a 27 éves német Steven Monekével találkozik, akit a múlt héten Milojević legyőzött. A kolumbiai Barranquillában a magyar Totka Noémi könnyen nyert a helybeli Arciniegas ellen, következő ellenfele pedig a 16 éves és a ranglistán 1074., szintén kolumbiai Maria Fernanda Herazo lesz.