2024. augusztus 25., vasárnap

Első Garros-döntőjére készülhet Wawrinka

A Đoković–Murray csatát félbeszakították

Szombaton derül ki, hogy a világelső Novak Đoković ott lesz-e a Párizsban zajló Roland Garros döntőjében, hiszen 6:3, 6:3, 5:7, 3:3-as vezetésénél közelgő vihar miatt félbeszakították a skót Andy Murray elleni elődöntőt. Az első két szettet Đoković magabiztosan nyerte meg, a harmadikban Murray visszakapaszkodott a meccsbe. A mérkőzés győztese a svájci Stan Wawrinkával találkozik a vasárnapi fináléban.

A 8. kiemelt svájci Wawrinka a 15. kiemelt francia Jo-Wilfried Tsongát győzte le négy játszmában. Mindkét játékos rendkívül nehezen tudta pontra váltani breaklabdáit, pedig akadt bőven esélyük, Wawrinka 15 lehetőségből hárommal élni tudott, Tsonga viszont csak egyszer tudta elvenni ellenfele adogatását, habár 17-szer is megtehette volna. Ez a különbség sorsdöntőnek bizonyult, a svájci első fináléjára készülhet a Roland Garroson. Összességében a második Grand Slam-döntőjét játszhatja, a 2014-es Australian Opent megnyerte, akkor Rafael Nadal volt az ellenfele.

Györe döntős Csehországban!

Egészen szenzációsan játszik a csehországi Prostějovban zajló, 106 500 euró összdíjazású challenger tornán a zentai Györe László, pénteken játszmahátrányból fordítva legyőzte a brazil Joao Souzát, és bejutott a döntőbe. A világranglista 247. helyezettje bravúrt bravúrra halmoz, az 1. kiemelt szlovák Martin Kližan után a 6. kiemelt Dušan Lajovićot búcsúztatta, az elődöntőben pedig a 7. kiemelt, a világranglistán 78. helyen álló brazil ellen diadalmaskodott. A 20 éves játékos óriási mentális erőről tett tanúbizonyságot, hiszen utóbbi három meccsén egyaránt elvesztett egy szettet, és mégis nyerni tudott – Kližan ellen a második, Lajović és Souza ellen az első játszmát bukta el. Györe ellenfele a 2. kiemelt hazai teniszező, a világranglistán a 41. helyen tanyázó Jiří Veselý lesz. A két teniszező még nem mérkőzött egymással, első összecsapásuk győztese 15 300 eurót vihet majd haza. Györe győzelem esetén feljöhetne a rangsorban a 160. hely környékére.

A férfitorna elődöntőjében: Wawrinka–Tsonga 6:3, 6:7, 7:6, 6:4, Đoković–Murray 6:3, 6:3, 5:7, 3:3-nál félbeszakadt.