2024. szeptember 5., csütörtök

Nők játszanak Belgrádban

Cicipasz énekelt is a Popyrin elleni meccs közben (Fotó: Beta/AP)

Cicipasz énekelt is a Popyrin elleni meccs közben (Fotó: Beta/AP)

A Tipsarević-féle kelet-európai bajnokságon tegnaptól a teniszezőnők szerepelnek. Ott lesz a tíz hónapos kényszerszünet után a sérülésből felépült Ivana Jorović is, aki tavaly ilyenkor 86. volt a ranglistán, most meg 228., legutóbbi meccsét pedig a tavalyi US Openen vívta, amikor kikapott a lengyel Iga Świątektől. Az esti műsorban kezdett Dejana Radanović és a montenegrói Danka Kovinić is.

NIZZA. – Az UTS-torna 6. fordulójában: Thiem–Berrettini 3:1, Cicipasz–Popyrin 3:1, Goffin–Benchetrit 3:1, F. López–Paire 3:1, Gasquet–Moutet 3:1.

LONDON. – A Britek csatája bemutató torna döntőjében: Evans–Edmund 6:3, 6:2.

CHARLESTON. – A női bemutató tornán: Brady–Stephens 6:2, 7:6, Rogers–Mattek 7:5, 7:5.

Elhalasztották a Davis- és a Fed-kupa döntőjét

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) múlt hétvégi döntése értelmében elmarad a Davis-kupa madridi, novemberi döntője. A tavaly megreformált Davis-kupa új „időszámításának” második fináléjára november 23. és 29. között került volna sor a madridi Caja Magica komplexumban. A résztvevők közül 12 válogatott – köztük a magyar – a selejtezőből érkezett, hozzájuk csatlakozott a tavaly elődöntős Kanada, Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország, valamint a szabadkártyás Szerbia és Franciaország.

A Davis-kupa-döntő csoportjai, A csoport: Spanyolország, Oroszország, Ecuador. B csoport: Kanada, Üzbegisztán, Svédország. C csoport: Franciaország, Nagy-Britannia, Csehország. D csoport: Horvátország, Ausztrália, Magyarország. E csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia. F csoport: Szerbia, Németország, Ausztria

A Fed-kupa budapesti döntőjének szervezői szintén bejelentették, hogy az eseményt idén már nem rendezik meg, az új időpont 2021. április 13–18. A Magyar Teniszszövetség honlapján olvasható közlemény szerint a részt vevő csapatok és a sorsolás nem változik, a helyszín pedig a Papp László Sportaréna marad, ahol fedett salakpályán játszanak majd a világ legjobb női csapatai. A szervezők azt írták: „a nézők nélküli rendezés nem szerepelt az opciók között”, ugyanakkor a létesítmény foglaltsága miatt és az egészségügyi előírások legteljesebb megvalósíthatósága érdekében döntöttek az egyéves halasztás mellett. A 12 csapatos finálét négy csoportban bonyolítják le, és az A jelűben kapott helyet a magyar női válogatott mellett a címvédő francia és az orosz nemzeti együttes.

A tavaly júniusi döntés értelmében Budapest három évre, 2022-ig nyerte el a Fed-kupa döntőjének rendezési jogát. A párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az ebben a formában 2020 helyett jövőre bemutatkozó finálé összdíjazása 18 millió dollár, amelyből 12 milliót a játékosok kapnak, 6 millió pedig a szövetségeknek jut.