2024. szeptember 5., csütörtök

Egyórás vereség

Györe László első meccse az élvonalbeli versenytenisz újraindításán pontosan egy órát tartott. A ranglistán 80. helyezett zentai a New York-i 1000-es torna selejtezőjének első fordulójában 60 perc alatt, négy breaket elszenvedve kapott ki az amerikai Marcos Girontól.

Jó rajtot vett viszont a kemény borításon otthonosabban mozgó Fucsovics Márton, aki előbb két breaklabdát mentett, majd könnyen verte a tapasztalatlan Brandon Nakashimát. Fucsovics a tábláért az este a spanyol Pedro Martínezszel játszott. Balázs Attila az amerikai Sebastian Kordától kapott ki három játszmában, Nina Stojanović pedig jó játékkal győzte le a tapasztalt orosz Vitalija Gyacsenkót, és az este a holland Arantxa Russzal mérkőzött, akit három éve egy ITF-tornán már felül tudott múlni.

Novak Đoković erőnyerő a rajton, a 2. fordulóban valószínűleg az amerikai Tommy Paul lesz az ellenfele, a nyolcaddöntőben pedig a fiatal kanadai Felix Auger-Aliassime. A negyeddöntőben a belga David Goffin, az elődöntőben pedig a címvédő Danyiil Medvegyev következhet. Az alsó ágon a negyeddöntő várható párjai: Cicipasz–Berrettini és Thiem–A. Zverev. Dušan Lajović a spanyol Pablo Carrenóval kezd, Filip Krajinović pedig a selejtezőből vár ellenfelet. A nőknél a kiemelés szerint a Ka. Plíšková–Szabalenka, Oszaka–Kvitová, S. Williams–Konta és Kenin–Keys negyeddöntő lehetséges.

NEW YORK. – Az 1000-es torna selejtezőjének 1. fordulójában: Giron–Györe 6:2, 6:2, Fucsovics–Nakashima 6:2, 6:4, Korda–Balázs 6:4, 4:6, 6:3. Nők, selejtező, 1. forduló: N. Stojanović–Gyacsenko 6:2, 6:4.