2024. szeptember 5., csütörtök
TENISZ

Fucsovics simán kikapott Krajinovictól

Fucsovics Márton két sima játszmában kikapott Filip Krajinovićtól a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett keménypályás tenisztorna férfi versenyének nyolcaddöntőjében. A világranglistán 84. magyar játékos és a rangsorban 32. riválisa is indiszponáltan kezdett: Krajinovic ugyan hozta első adogatójátékát, azonban a következő öt gém a fogadóé lett. 

A szerb játékos nyugodott meg hamarabb, így 38 perc után úgy nyerte meg 6:2-re az első szettet, hogy Fucsovics mind a négy adogató játékát elvesztette.

A folytatásban már egyáltalán nem volt azonos súlycsoportban a két teniszező, Krajinović úgy húzott el 5:0-ra, hogy nyíregyházi ellenfele ezalatt mindössze négy labdamenetet nyert meg. Fucsovics hetedik próbálkozásra először tudta hozni saját szervajátékát, de a következő gémet semmire elvesztette, így mindössze 65 perc után vereséget szenvedett.

"Hát ilyen a tenisz... Számomra eddig tartott az idei Cincinatti ATP 1000-es torna - írta közösségi oldalán a magyar játékos. - Az ötödik mérkőzésemen Filip Krajinović ellen nem tudtam az előző jó formát mutatni, ő pedig szinte minden helyzetből irányított, sehogy nem tudtam nyomást helyezni rá. Köszönöm a késői kitartó szurkolást, de nincs megállás, profi sportoló vagyok, készülünk a jövő héten kezdődő Grand Slamre itt New Yorkban."

A női mezőny utolsó nyolcaddöntője meglepetéssel zárult, a görög Maria Szakkari ugyanis három szettben legyőzte a harmadik helyen kiemelt Serena Williamset. A 38 éves, 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai teniszező az első játszma megnyerése után a másodikban, 5:3-nál a meccsért adogathatott, majd a rövidítésben is ő vezetett 4-1-re, de Szakkari végül fordítani tudott, és a döntő szettben már ő irányított.