2024. szeptember 5., csütörtök

Novak és Filip a nyolc között

Novak Đoković és Filip Krajinović is sikerrel vette a New York-i 1000-es mestertorna nyolcaddöntőjének akadályát, így az este, nem is esély nélkül, mindketten a negyeddöntőben voltak érdekeltek.

Đoković nem nyert olyan fölényesen az amerikai Tennys Sandgren ellen, mint az előző két meccsükön, de jobb volt, mint a Berankis elleni találkozón. Novak mindkét játszmában breakkel kezdett, ami valójában döntőnek is bizonyult. Az amerikai, akinek januárban az Australian Openen hét meccslabdája is volt Roger Federer ellen, az egyetlen esélyt a második játszmában, Novak 4:3-as vezetésénél kapta, ám a világelső zsinórban három breaklabdát mentett. Đoković idei mérlege 20:0-ra áll. Novak ellenfele az este a negyeddöntőben a német Jan-Lennard Struff volt, aki ellen 3:0-ra vezet. A győztes ma az elődöntőben a MedvegyevBautista csata továbbjutójával találkozik. Egyetlen eddigi meccsüket Bautista nyerte meg a címvédő orosz ellen.

Krajinović ismét remekelt, és mint Dominic Thiemmel szemben, Fucsovics Mártonnak is csak három játékot engedélyezett. A magyar elsősorban adogatáson teljesített gyengén, a zombori hétből hatszor is breakelte. Krajinović ezzel a ranglista 26. helyén beállította egyéni legjobbját. Következett a brit Andy Murray legyőzője, a kanadai Miloš Raonić, akivel Filip még nem játszott. A meccs győztesére ma a CicipaszOpelka találkozó továbbjutója vár, vagyis a fiatal görögnek John Isner után még egy „szervagépet” kellett legyőznie.

A görög nagylány nem ijedt meg a volt világelsőtől (Fotó: Beta/AP)

A görög nagylány nem ijedt meg a volt világelsőtől (Fotó: Beta/AP)

A nőknél a görög Maria Szakari szolgáltatta az új meglepetést. A 25 éves athéni a második játszmában csak két pontra volt a vereségtől, de megfordította a Serena Williams elleni meccset. Meglepetés az amerikai Jessica Pegula győzelme is a 11. kiemelt fehérorosz Arina Szabalenka ellen. A negyeddöntőben az este és éjjel OszakaKontaveit, Mertens–Pegula, AzarenkaJabeur és Szakari–Konta volt a párosítás.

New Yorkban ma tartják meg a hétfőn kezdődő US Open sorsolását. Rafael Nadal és Bianca Andreescu nem védik a címet, az első kiemeltek pedig Đoković és Karolína Plíšková lesznek.

NEW YORK. – Az 1000-es torna nyolcaddöntőjében, férfiak: Đoković–Sandgren 6:2, 6:4, Krajinović–Fucsovics 6:2, 6:1, Medvegyev–Bedene 6:3, 6:3, Cicipasz–Isner 7:6, 7:6, Raonić–Murray 6:2, 6:2, Bautista–Hacsanov 4:6, 6:3, 6:2, Opelka–Berrettini 6:3, 7:6, Struff–Goffin 6:4, 3:6, 6:4. Nők, nyolcaddöntő: Azarenka–Cornet 6:4, 7:5, Szakari–S. Williams 5:7, 7:6, 6:1, Jabeur–McHale 6:3, 6:0, Pegula–Szabalenka 6:2, 2:6, 6:3, Mertens–Kudermetova 6:2, 6:3, Konta–Zvonarjova 6:4, 6:2, Oszaka–Jasztremszka 6:3, 6:1, Kontaveit–Bouzková 6:3, 6:3.

CORDENONS. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Lukács–Vismane 7:6, 6:4.