2024. július 16., kedd

Kidobták a RIK megfigyelőit – VIDEÓ

Illegális szavazóhely működtetését sejtették a Köztársasági Választási Bizottság (RIK) megfigyelői, ezért szerettek volna bejutni a belgrádi Aréna területére, ám a biztonsági őrök megakadályozták őket ebben. A közösségi oldalakon feltűnt egy olyan felvétel, ahol a Boszniai Szerb Köztársaságból szervezetten érkező polgároknak adnak a szavazással kapcsolatos utasításokat szóban forgó helyszínen – tájékoztat az N1.

A RIK megfigyelői arra voltak kíváncsiak, miért érkeznek a polgárok buszokkal, tömegesen erre a helyszínre. A biztonságiak viszont egyszerűen kidobták őket a csarnokból, arra hivatkozva, hogy az magánterület.

Ana Brnabić is reagált az ügyre mondván, semmi illegális nincs abban, hogy szerbiai állampolgárok szervezetten érkeznek. Cáfolta azt az állítást, miszerint az Arénában szavaznának ezek a polgárok.

– A mi állampolgáraink érkeztek ide szervezetten és olyan helyeken szavaznak, ahol az ellenzéknek 80 százalékban vannak ellenőrei plusz 5600 nemzetközi megfigyelő – írta Ana Brnabić közösségi oldalán.

A választásokkal kapcsolatos részletekről folyamatosan frissülő hírfolyamunkból is tájékozódhatnak.

Nyitókép: Képernyőfelvétel