2024. július 16., kedd
LOKALNI IZBORI I IZBORI ZA EP 2024

Kinga Gal je posetila Suboticu

Galeriju fotografija, koja pripada ovom novinskom članku možete pogledati OVDE.

Gal Kinga, kandidatkinja izborne liste Fides-KDNP-a za EP za 2024. godinu i potpredsednica Fidesa, posetila je Suboticu. Gošću je u sedištu stranke primio dr Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, a potom su počeli pregovori sa rukovodstvom SVM-a o nacionalno-političkim pitanjima i ulozima za izbore za EP.

(Fotografija Edvarda Molnara)

(Fotografija Edvarda Molnara)

Predsednik SVM-a i funkcioneri stranke prošetali su centrom grada, tokom koje su obišli niz objekata značajnih sa stanovišta zaštite nasleđa. Delegacija stranke je potom obišla renoviranu zgradu Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici.

– Zgrada je renovirana uz podršku vlade Mađarske i pod takvim uslovima može i da funkcioniše ova ustanova. Bila je to skoro 20-godišnja borba da se ovaj učiteljski fakultet osamostali u pravnom smislu i da postane punopravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu. O svemu ovome smo razgovarali sa gospođom poslanicom, istakao je dr Balint Pastor.

(Fotografija Edvarda Molnara)

(Fotografija Edvarda Molnara)

Kinga Gal i njena pratnja su posetili i Mađarsku medijsku kuću. Ovde su se sreli sa predstavnicima subotičkih redakcija Panon RTV-a, Subotičkog mađarskog radija, nedeljnika „Het nap” i dnevnog lista „Mađar so”.

Nyitókép: (Fotografija Edvarda Molnara)