2024. május 5., vasárnap

Kétszáz csomag az ünnepekre

A VMSZ női fóruma húsvéti csomagokkal kedveskedik a rászorulóknak

A VMSZ szabadkai városi szervezetének Női Fóruma kétszáz húsvéti csomagot oszt szét több helyi közösségben a rászoruló családok között. A héten a helyi szervezetek női fórumainak elnökei a Magyar Házban vették át a csomagokat, ezeket a napokban juttatják el a családokhoz.

Horváth Tímea, a Női Fórum elnöke elmondta, a csomagosztásra tizenhat helyi szervezetben kerül sor, mindegyikben tíz-tíz család kap húsvéti csomagot.

– A ludasi Noge hentesüzlet támogatásával az a tíz helyi szervezet kapott csomagot, amelyek részt vettek a tavalyi tepertősütő versenyen, a többi helyi szervezet női fórumainak elnökei pedig saját akciókkal és támogatók felkeresésével további száz csomagot tudtak biztosítani. A zorkai, bajnáti és kertvárosi helyi szervezet külön biztosított csomagokat, a Vasutas település és Újfalu helyi közösségekben húsvéti foglalkozást szerveznek a gyerekeknek, ők ennek keretében édességcsomagot kapnak, a sétaerdei helyi szervezet pedig a héten már szétosztotta az édességcsomagokat a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola diákjai között. A jótékonysági megmozdulás során összesen kétszáz csomagot osztanak szét, édesség-és élelmiszercsomagot is, melyet még az ünnep előtt szétosztanak a rászorulók között, s ezzel nemcsak megkönnyítik ezeknek az embereknek az életét, hanem szebbé teszik magát a húsvétot is – mondta Horváth Tímea, majd megköszönte mindegyik magánvállalkozó és magánszemély támogatását.

Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai szervezetének elnöke is jelen volt a helyi szervezetek elnökeinek találkozóján, s mint kiemelte, a legtöbb jót a női fórumról hallott, s nagyon fontosnak tartja tevékenységüket.

– Önök azok, akikre mindig lehet számítani. A kampány során elég szomorú sorsokat tapasztaltunk, s nagyon fontos, hogy tudjunk nekik segíteni így ünnepek előtt, s önök kicsit szebbé teszik ezeknek az embereknek a mindennapjait. Önök is nagyban hozzájárultak, hogy a VMSZ ilyen eredményt érhetett el a választásokon, amellyel kormánytényező lesz, s ez magával von jó néhány funkciót. Nemzetiségi párthoz képest nagyon megnőtt a súlyunk, s ezt kell őriznünk, s amit ígértünk azoknak, akik ránk szavaztak, be is tartjuk. Van erre lehetőség, s ennek az alapját adja meg az önök humanitárius tevékenysége – magyarázta.