2024. május 5., vasárnap
LABDARÚGÁS - U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG

Ha behugyoznak, akkor se…

Nagy pofont kapott a magyar U19-es válogatott, miután a saját rendezésű Európa-bajnokság második fordulójában 6:1-es vereséget szenvedett Portugália ellen. Pár nappal korábban nyilvánosságra került a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) felkérésére a belga Double Pass cég által tizenöt magyarországi futballakadémia működéséről elkészített felmérés, amit az index.hu a magyar akadémiák csődjének nevezett. Az MLSZ utána közleményt adott ki, melyben óva intett mindenkit, hogy az akadémiák csődjéről beszéljenek. A portugálok elleni mérkőzés félidejében közölte az MLSZ, hogy személyi változások történtek a szövetségben: Nyilasi Tibor sportigazgatót még januárban menesztették, ő is az egyik nagy dicsérője volt a 19 éves korosztálynak. Az utód az a 80 éves Kovács Ferenc, aki a Videotont az 1985-ös UEFA-kupa döntőjébe vezette. Az Utánpótlás Tanácsadó Testület tagjai: Dárdai Pál, Garami József, Herczeg András és Tamási Zsolt.

A portugálok elleni vereség után Mészöly Géza a következőket nyilatkozta:

Olyan hibákat ejtettünk védekezésben, amiket a portugálok azonnal kihasználtak. Sikerült ezen a meccsen is gólt szereznünk, ez kicsit visszaadhatta volna a méltóságunkat, de a fegyelmezetlenség miatt egy szégyenteljes vereség lett a vége. A gólkülönbség sem mindegy, mert Izrael ellen így már nem jó a döntetlen. Én is vállalom a felelősséget, de felháborító, hogy néhány kulcsjátékos, mint Tamás Krisztián, Kalmár Zsolt vagy Nagy Dominik mit művelt a pályán. Portugáliát akkor sem vertük volna meg, ha behugyozunk. Ha az osztrákokat legyőzzük, ez a mérkőzés is más lett volna.

Az MLSZ nemrég kommunikációs tréningre küldte Pintér Attilát, a felnőttválogatott szövetségi kapitányát. Nem lennénk meglepve, ha az U19-esek szövetségi kapitánya is követné őt.

U19-es Eb, 2. forduló, A csoport: Magyarország–Portugália 1:6, Ausztria–Izrael 3:0. A csoport állása: Portugália és Ausztria 6, Izrael és Magyarország 0 pont. B csoport: Szerbia–Németország 2:2, Bulgária–Ukrajna 0:1. A csoport állása: Németország és Ukrajna 4, Szerbia 2, Bulgária 0 pont.