2024. május 5., vasárnap

A környező falvakra is kibővülhet a háziorvosi szolgálat

A héten Óbecsén járt dr. Nenad Ivanišević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai államtitkár, aki a minisztériummal közös lehetséges projektumokról tájékoztatta Vuk Radojević polgármestert, Svetlana Gagićot, a szociális központ igazgatóját, valamint dr. Ricz Györgyöt, a Gerontológiai Központ igazgatóját.

Az államtitkár elmondása szerint szeptembertől készül az Európai Unió következő hároméves terve, és a minisztérium az önkormányzatok igényeit felmérve szeretne majd az EU-s költségvetésből minél több pénzt szerezni.

– Amit mi eltervezünk, azt fogja az EU az elkövetkező három évben finanszírozni. Eddig az volt a gyakorlat, hogy a tisztségviselők a minisztériumban ülve azt gondolták, ismerik a helyi igényeket. Én az önkormányzatokkal szeretném megbeszélni, hogy melyek azok a régi szolgáltatások, amelyeket tovább kellene fejleszteni és milyen újakra lenne szükség, és ezeket be is építjük majd az EU-s pénzügyi tervekbe. Nem ígérem, hogy minden elképzelésünkre pénzt kapunk, de ezt a munkát el kell végezni – jelentette ki Ivanišević.

Óbecsén elsősorban a házi gondozási szolgálatnak a környező falvakra történő kiterjesztése, a mozgássérült gyerekek nappali ellátásának a biztosítása és egy, a családon belüli erőszak áldozatainak az elhelyezésére szánt menedékház létesítése került szóba.