2024. május 7., kedd
LABDARÚGÁS – EURÓPA-LIGA

Megtépázva, de a pontokért megy Hellászba a Partizan

Ma este játsszák le az Európa-liga csoportkörének második fordulóját, a belgrádi Partizan a görög Aszterasz Tripoliszhoz látogat, és a kvartett erőviszonyait figyelembe véve ezen a vendégszereplésen lehet a legnagyobb esélye ponto(ka)t rabolni. A görög bajnokságban vitézkedő PAS Giannina jelenlegi és a fekete-fehérek egykori csatára, Brana Ilić szerint a hellén gárda gyenge pontja a védelem, ott a legsebezhetőbbek: „Az Aszterasz védelmében keresheti a Partizan a gyenge pontokat. A szűrők magasak és lassúk. A fekete-fehéreknek ezt kellene kihasználniuk. Megérné kontratámadásokra építeni. Az Aszterasz támadó szellemben játszik, jelentkeznek majd lyukak a védelemben.”

Igen ám, de a Partizan csatárfronton komoly gondokkal küzd, elvégre az UEFA fegyelmi bizottsága nem hagyta jóvá a belgrádiak enyhítési kérelmét, így érvényben maradt a Nefcsi elleni rájátszás visszavágóján kiállított Petar Škuletić kétmeccses eltiltása. Ráadásul a napokban a klub középpályása, Nikola Drinčić megsérült, el sem utazott Görögországba, így rá sem számíthat Marko Nikolić edző. Ahogy nagy valószínűséggel a védő Branko Ilićre sem, akit három napja magas láz vett le a lábáról. A tréner örömére szolgálhat viszont, hogy hétfőtől ismét a csapattal edz a korábban szintén maródi Vladimir Volkov.

A Tottenham elleni hazai 0:0 után a Partizan egy jó eredménnyel akár az első két hely valamelyikéért is bejelentkezhet a csoportban, éppen ezért Nikolić edző szerint fontos, hogy harcos szellemben lépjenek pályára Tripoliban: „Teli vagyunk önbizalommal, jó focit kívánunk játszani Görögországban. Mi a célunkat már a csoportkörbe való bejutással elértük, de minket ez nem elégít ki. Az új cél, hogy kedvező eredményt érjünk el az Aszterasz ellen. Egy remek, rendkívül agresszív együttesről van szó, amely megküzd minden egyes labdáért. De mi is azért utazunk, hogy megharcoljunk a pontokért.”

Európa-liga, 2. forduló, A csoport: Zürich–Borussia (M) (Arena Sport 4), Villarreal–Apollon, B csoport: HJK Helsinki–Club Brugge, Torino–København, C csoport: Aszterasz Tripolisz–Partizan (RTS1), Tottenham–Beşiktaş (Story4), D csoport: Astra–Salzburg (Digi Sport 1), Celtic–Dinamo Zagreb (Arena Sport 3, HRT2), E csoport: Dinamo Moszkva–PSV (17.00, Arena Sport 1, Digi Sport 1), Estoril–Panathinaikosz, F csoport: Saint-Étienne–Dnyipro (Arena Sport 2 – körkapcsolás), Inter–Qarabag (Arena Sport 1, Digi Sport 2) – a csoportok mérkőzései 21.05-kor kezdődnek, kivéve a Dinamo Moszkva–PSV meccset.

G csoport: Feyenoord–Standard Liège (Arena Sport 3), Rijeka–Sevilla (Arena Sport 1), H csoport: Krasznodar–Everton (18.00, Digi Sport 2), Wolfsburg–Lille (Arena Sport 4), I csoport: Sparta Praha–Young Boys, Slovan Bratislava–Napoli (Arena Sport 5, Digi Sport 1), J csoport: Dinamo Kijev–Steaua Bucureşti (Arena Sport 2 – körkapcsolás), Aalborg–Rio Ave, K csoport: Guingamp–PAOK, Dinamo Minszk–Fiorentina, L csoport: Lokeren–Metaliszt Harkov, Trabzonspor–Legia Warszawa (19.00) – a csoportok mérkőzései 19 órakor kezdődnek, kivéve a Krasznodar–Everton találkozót.