2024. május 7., kedd

Kerítésállítás – hajnali háromkor

A nagybecskerekiek tiltakozása után a felügyelőség leállította a vízi szórakozóhelyek építését

Viharos éjszakája volt a nagybecskereki Kisamerika helyi közösség polgárainak, akik – esetenként szó szerint – a testükkel akadályozzák a vízi szórakozóhelyek építését a Béga-tóra. Nikola Novaković vállalkozó embereivel tegnap hajnalban hozzáfogott a leendő építőhely körülkerítéséhez, de ebben a polgárok meggátolták. A helyszínre érkezett a rendőrség, az ügyész, a kommunális rendőrség és az építkezési felügyelő, aki leállíttatta a munkálatokat.

Az építkezést ellenző polgárok – akik immár 22. napja éjjel-nappal a helyszínen tartózkodnak – hajnal három óra körül észrevették, hogy néhány ismeretlen személy kerítést épít a Béga-parton. Mint ahogy Stevan Vukov, az egyik helyszínen tartózkodó polgár mondja, azonnal értesítették az ügyészt, ő kirendelte a helyszínre a rendőrséget, úgyhogy nem történt komolyabb összetűzés. Hamarosan megérkezett az ügyeletes építészeti felügyelő és a kommunális rendőrség vezetője, akik egyik részről Nikola Novaković beruházóval, a másik oldalról pedig a tiltakozó polgárok jogi csapatával közösen átfésülték az építéssel kapcsolatos dokumentumokat és engedélyeket. Ez az összevetés az építkezési felügyelőség irodájában zajlott, ahonnan fél nyolc körül értesítették a tiltakozó polgárokat, hogy tekintettel arra, hogy az engedélyekkel kapcsolatban fellebbezési eljárás van folyamatban, a másodfokú döntésig a felügyelő végzéssel (ideiglenesen) leállította a munkálatokat.

A polgárok most azt remélik, hogy a kommunális rendőrség eltávolíttatja a kerítést, amelyet közvetlenül a járda mellé állítottak. Ez tegnap nem történt meg.