2024. május 7., kedd

Semjén: A magyarságnak minden oka megvan a büszkeségre

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint a magyarságnak vissza kell szereznie önbecsülését, mert minden oka megvan arra, hogy büszke legyen magára.

Erről Semjén Zsolt beszélt a „Mi magyarok” látogatóközpont és kiállítás megnyitóján szerdán a fővárosi Magyarság Házában. A kereszténydemokrata politikus kifejtette: a magyarság legnagyobb baja, hogy nem szereti eléggé önmagát, s ezen változtatni kell.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: évtizedeken keresztül politikai megrendelésre a magyar nemzet értékeit megpróbálták relativizálni. Megpróbálták belénk sulykolni, hogy bűnös nemzet vagyunk a történelmünket tekintve, s a magyar termékek nem olyan jók, mint a külföldiek. Folyamatosan, tudatosan, külső megszálló ellenségeink rombolták a magyarság önbecsülését – mondta a miniszterelnök-helyettes, aki szerint minden oka megvan a magyaroknak arra, hogy büszke legyen kultúrájára, történelmére.

Lélfai Koppány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a most megnyíló látogatóközpont hiánypótló és egyedi kiállításnak ad otthont. Úgy mutatja be a magyarság értékeit, a Kárpát-medence kincseit és a magyarság által elért szellemi teljesítményeket, hogy hatni akar elsődlegesen a XXI. századi számítógépes és mobil kultúrát saját nyelvén beszélő fiatal generációra.