2024. május 5., vasárnap

Tisztújító közgyűlés tartott a Népkör MMK

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ elnöksége hétfőn tartotta meg tisztújító közgyűlését, amelyen a központ érvényes tagsággal rendelkező felnőttkorú tagjai élhettek a szavazási lehetőséggel, ugyanakkor részt vehetett rajta minden érdeklődő. A szavazók egyhangúlag fogadták el a jelölteket, aminek értelmében az elnökséget ezentúl Petkovics Márta, Pintér Molnár Edit, dr. Takács Márta, Bodrogi Béla, Boros György, Kolb János, Lukács Csaba, dr. Tóth Tivadar és Siflis Zoltán alkotják, míg a felügyelő bizottságot Dudás Károly, Józsa László és Kiss Andor.

A közgyűlésen – az elmúlt négy évre vonatkozólag – dr. Takács Márta tartott elnöki beszámolót, külön kitérve a Népkör MMK szakosztályainak működésére és elért sikereire. Említést tett a Tudatos életkör szakosztályról is, amely az ősi néphagyományokból merítve a tudatosságra való ébresztést helyezi előtérbe. Dr. Takács Márta beszámolója során szólt a Népkör MMK rendezvényeiről is, például a régiószinten is nagy népszerűségnek örvendő Interetno fesztiválról, továbbá azokról a rendezvényekről, vendégjátékokról, amelyeket vendégül lát a Népkör MMK. A közgyűlés folyamán Bodrogi Béla a pénzügyekről számolt be, de sor került a Népkör MMK 2014/2019-es időszakra vonatkozó kulturális stratégiájának ismertetésére, az előző testületek és tisztségviselők felmentésére, valamint az új testületek tagjainak kinevezésére is.

A 2014/2019-es időszak céljai közt szerepel egyebek között az tető- és a falszerkezet javítása, valamint a nemrég óta újból működésbe helyezett Népkör kávézó felélénkítése.