2024. április 27., szombat

Jubileumi koncert Kúlán

A kúlai alapfokú zeneiskola október 31-én ünnepli munkásságának 50. évfordulóját, ünnepi koncert keretében, amelyben a zenede volt oktatói és tanulói lépnek közönség elé.

A jubileumi koncertet a kúlai Népkör Magyra Művelődési Központ Bartók Béla kamarakórusa nyitja meg Bárdos Lajos és más zeneszerzők műveivel, Vendel Gyöngyi karnagy vezényletével.

Ramač Olesja, E. Elgar művet ad elő hegedűn Eper Éva zongorakiséretével, majd Futó Bojana harmonikán A. Scarlatti E – mol szonátájával kedveskedik a koncertkedvelőknek.

Baracskai Judit szólóénekes a szegedi zenei konzervatórium tanulója Kocka Ferenc zongorakiséretével Puccini és Catalani darabokkal lép fel. Pap Ágnes és Szűcs Budai Klára négykezest játszik a program szerint. Grujičić Ivana hegedűn, Burić Nebojša klarinéton, Končar Jelena szólóénekkel de a jubileumi koncerten még fellép a tamburazenekar is valamit a kúlai zenede oktatói által alkotott kamarazenekar is.

Az ünnepi műsornak a helyi szinházterem ad otthont a koncert pedig 19 órakor kezdődik. A zeneiskola vezetősége, volt oktatói és tanulói mindenkit tisztelettel hívnak a nem mindennapi komolyzenei eseményre, hogy velük együtt ünnepeljék a helyi zenede 50 éves tevékenységét.