2024. május 7., kedd

Csapatfőnököt váltott a Ferrari

Maurizio Arrivabenét nevezték ki a Forma-1-es Ferrari istálló új csapatfőnökének.

Az olasz gárdánál mindössze hét hónap után váltottak ismét a poszton, Marco Mattiacci áprilisban vette át az irányítást Stefano Domenicalitól.
A csapat hétfői közleménye szerint Arrivabene az istálló egyik szponzorától, a Philip Morristól érkezik, ahol többek között a marketingért felelt, s szoros kapcsolatot ápolt a csapattal. Arrivabene a Juventus labdarúgócsapat vezető testületének is a tagja.
A Forma-1 legpatinásabb csapata évek óta problémákkal küszködik, s az idei évben 1993 óta nem látott mélypontra süllyedt, mivel 21 év után először zárt futamgyőzelem nélkül egy szezont.
Arrivabene kinevezése csak egy újabb eleme a csapatot érintő komoly változásoknak. Az olaszok múlt héten jelentették be hivatalosan, hogy Fernando Alonsót a következő idénytől a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel váltja, s ő lesz Kimi Räikkönen pilótatársa.
Az idei egyéni pontversenyt Alonso a hatodik, Räikkönen pedig a 12. helyen zárta, míg a csapatok között mindössze a negyedik helyet szerezte meg a Ferrari.